O σχεδιαστής Ρικ Όουενς απάντα με τη νέα του συλλογή στο τείχος του Τραμπ στο Μεξικό [video]

Ο Ρικ Όουενς απαντά στο τείχος του Ντόναλντ Τραμπ με την εμπνευσμένη από Μεξικό νέα ανδρική συλλογή του. Photo via @greatvalueshops




Αναφορές στη μητέρα, στον πατέρα του, στις διακοπές με τα ξαδέρφια του αλλά και στη διαρκή εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να διαχωρίσει τις ΗΠΑ και το Μεξικό έκανε ο Ρικ Όουενς.

Έμπνευση από τα παιδικά του χρόνια άντλησε για τη νέα του συλλογή ο σχεδιαστής Ρικ Όουενς.

Για την επίδειξη στο Παρίσι της ανδρικής συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 ο Ρικ Όουενς έστησε όπως συνήθως, την πασαρέλα στην αυλή του Palais De Tokyo, αλλά αυτή τη φορά γύρω από ένα γλυπτό του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago.

Το θέμα της επίδειξης μόδας ήταν τη δική του μεξικανική κληρονομιά με τη συλλογή να φέρει το όνομα της γιαγιάς του, TECUATL, από τη μεξικανική φυλή των Μιξτέκων.

  • “Η μητέρα μου και εγώ μάθαμε αγγλικά μαζί, όταν άρχισε να με πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και ο πατέρας μου δούλευε στα δικαστήρια του Πόρτρβιλ ως μεταφραστής για τους Μεξικανούς μετανάστες εργαζόμενους στα χωράφια που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της γεωργικής βιομηχανίας της κομητείας San Joaquin ” ανέφερε ο Ρικ Όουενς στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Ο σχεδιαστής μόδας από την Καλιφόρνια εξήγησε στα δικά του σχόλια για τη συλλογή ότι θέλησε να εξερευνήσει την προσωπική του κληρονομιά από αντίδραση στην εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ να ορθώσει το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

  • “Το να μπορέσω να συνδυάσω τον μοντερνισμό και το Μεξικό είναι η κατεύθυνση που ήθελα να προωθήσω. Θυμάμαι τη μητέρα μου και όλες τις περίτεχνες ενδυμασίες και μετέφρασα μερικά από αυτά τα σχέδια σε γεωμετρικά μοτίβα” ανέφερε ο Αμερικανός σχεδιαστής.

Μακριά παλτό με έντονους ώμους, φαρδιά παντελόνια σε ροζ ιριδίζον, αλλά και χρυσό και ασημί, σακάκια με μία αίσθηση Glam Rock, t-shirt με V, ολόσωμες λευκές και μαύρες αδιάβροχες φόρμες με φερμουάρ συνθέτουν την ανδρική συλλογή του.

  • To έμβλημα της Ομοσπονδίας Ενωμένοι Αγρότες Αμερικής (που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960) ο αετός των Αζτέκων εμφανίστηκε σε T-shirt και σε υπερμεγέθη πουκάμισα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα ενισχύσουν τις ανάγκες του συνδικάτου.

Μία δεύτερη συνεργασία που παρουσίασε ο Ρικ Όουενς ήταν με την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Champion που γιορτάζει τα εκατό της χρόνια.

“Θυμάμαι τα ξαδέρφια μου που φορούσαν T-shirt και σορτς Champion όταν πηγαίναμε να επισκεφθούμε τους συγγενείς μας στο Μεξικό τη δεκαετία του 1970” ανέφερε ο Όουεν, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες μετατροπές των αθλητικών ρούχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ για Τζούλια Ρόμπερτς και Κρις Χέμσγουορθ το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: