Ο πρόεδρος Τραμπ τίμησε τον Πολωνό ομόλογό με μία επίδειξη F-35 πάνω από τον Λευκό Οίκο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Δ) με τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα (Α) φθάνουν στον Κήπο των Ρόδων για την κοινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019. Νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ντούντα υπέγραψαν συμφωνία για την αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς από την Πολωνία των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και για την αυξημένη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία. EPA, SHAWN THEW, POOL
Το εντυπωσιακό θέαμα ενός μαχητικού αεροσκάφους F-35 σε πτήση πρόσφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον φιλοξενούμενό του πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Λευκό Οίκο.

  • Καθώς δεν ήταν εφικτό να κάνει μια βόλτα ο Πολωνός πρόεδρος με ένα αμερικανικό μαχητικό F-35, ο Αμερικανός ομόλογός του φρόντισε να τον αποζημιώσει με μια επίδειξη: έβαλε ένα από τα πανάκριβα αεροσκάφη να πετάξει πάνω από τον Λευκό Οίκο για να το δει ο καλεσμένος του.
  • Η πολωνική κυβέρνηση σκοπεύει να αγοράσει μερικές δεκάδες μαχητικά και ο Τραμπ οδήγησε τον Ντούντα και τις συζύγους τους έξω από τον Λευκό Οίκο για να δουν όλοι μαζί ένα F-35 να πετά πάνω από την προεδρική κατοικία, να κάνει στροφή γύρω από τον οβελίσκο στο Μνημείο του Ουάσινγκτον και να επιστρέφει για ένα δεύτερο πέρασμα πάνω από τον Νότιο Κήπο.

Ο θόρυβος του αεροσκάφους αντήχησε σε όλο το κέντρο της πόλης και αιφνιδίασε τους περαστικούς που έστρεψαν τα μάτια στον ουρανό για να δουν τη σπάνια πτήση, σε μια περιοχή όπου απαγορεύεται να προσεγγίσουν αεροπλάνα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

  • Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε με τους δύο ηγέτες, ο Τραμπ χαρακτήρισε την επίδειξη εντυπωσιακή. “Σχεδόν σταμάτησε ενώ βρισκόταν πάνω από τον Λευκό Οίκο”, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και η Πολωνία υπέγραψαν σήμερα μια κοινή διακήρυξη για την αμυντική συνεργασία τους. “Όπως αποσαφηνίζει ξεκάθαρα αυτή η διακήρυξη ΗΠΑ και Πολωνία δεν δεσμεύονται μόνο από μια στρατηγική εταιρική σχέση αλλά από τις βαθιές κοινές αξίες τους, τους κοινούς στόχους και την πολύ ισχυρή και διαρκή φιλία τους”, είπε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Δεν φοβάται να κατηγορηθεί για ψευδορκία, σε σχέση με την Ρωσία, δηλώνει ο υιός Τραμπ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal