Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν ανακαίνισαν την κατοικία τους με δαπάνη 2,7 εκ. ευρώ [gallery]

File Photo: Το Frogmore Cottage ανακαίνησαν ο Πρίγκιπας Χάρυ και η Μέγκαν. Photo via royal.uk




Η ανακαίνιση της νέας κατοικίας του πρίγκιπα Χάρι, της συζύγου του Μέγκαν και του γιου τους Άρτσι, στοίχισε 2,4 εκατομμύρια στερλίνες (2,7 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τους ετήσιους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

  • “Οι παλιές υποδομές αντικαταστάθηκαν για να εξασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον της ιδιοκτησίας” που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάικλ Στίβενς, αρμόδιος για τη διαχείριση των βασιλικών λογαριασμών.

Οι έξι μήνες ανακαίνισης επέτρεψαν κυρίως να ενωθούν σε μια μόνο κατοικία οι πέντε ενότητες που αποτελούσαν το αγρόκτημα του Φρόγκμορ, το οποίο βρίσκεται στις εκτάσεις του Πύργου του Ουίνσδορ, 40 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

  • Συνολικά, η μοναρχία της “γηραιάς Αλβιόνας” δαπάνησε 67 εκατομμύρια στερλίνες (74,9 εκατ. ευρώ) από τα 82 εκατ. στερλίνες (91,9 εκατ. ευρώ) που έλαβε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Στίβενς, τα 15 εκατ. στερλίνες (17 εκατ. ευρώ) που δεν ξοδεύτηκαν φέτος μπήκαν την άκρη για μελλοντικές εργασίες μέσα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η ανακαίνιση του οποίου άρχισε το 2018 και αναμένεται να διαρκέσει δέκα χρόνια.

Τα έσοδα που αποφέρει η κληρονομιά του Στέμματος, το “Crown Estate” -το οποίο επενδύει τα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας- εκχωρούνται στο βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική συμφωνία του 1760. Το 2018-2019 τα έσοδα ανήλθαν στα 345,5 εκατ. στερλίνες (386 εκατ. ευρώ).

Σε αντάλλαγμα, το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει κύρια επιχορήγηση, που ονομάζεται “Sovereign Grant”, για την κάλυψη των ετήσιων δαπανών της βασίλισσας, η οποία αντιπροσωπεύει το 15% των εσόδων. Από το 2018, η βασιλική οικογένεια λαμβάνει επιπλέον 10% για την κάλυψη των εργασιών ανακαίνισης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

  • Στο σύνολο των δαπανών, 23 εκατ. στερλίνες (25 εκατ. ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν για την καταβολή μισθών του προσωπικού, ενώ 2,3 εκατ. (2,6 εκατ. ευρώ) δόθηκαν για την υποδοχή σχεδόν 160.000 καλεσμένων, με 1,7 εκατ. στερλίνες (1,9 εκατ. ευρώ) να δαπανώνται σε τρόφιμα και ποτά.

Τα έξοδα της επίσημης επίσκεψης στις αρχές Ιουνίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υπολογιστούν στον προσεχή ετήσιο απολογισμό.

Το 2017-2018, το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει 76 εκατομμύρια στερλίνες (84 εκατ. ευρώ) στη βασιλική οικογένεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βγήκε στη «σύνταξη» η Φρίντα, το σκυλί που έσωσε ζωές σε φονικό σεισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: