Ο Νάντλερ δεν βλέπει επαρκή υποστήριξη στο Κογκρέσο για παραπομπής Τραμπ τη δικαιοσύνη

File Photo: Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Jerry Nadler (Α) στην Ουάσιγκτον. EPA, ERIK S. LESSER




Ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδια για το δικαστικό σύστημα και τη δικαιοσύνη, ο Δημοκρατικός Τζέρι Νάντλερ, δήλωσε ότι δεν μοιάζει προς το παρόν να υπάρχει ικανή υποστήριξη προκειμένου να αρχίσει έρευνα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην παύση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Και αυτό, λίγο καιρό μετά την δημοσιοποίηση λογοκριμένης εκδοχής του πορίσματος της έρευνας του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ όσον αφορά τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Μπορεί κάλλιστα να διενεργήσουμε [τελικά] επίσημη έρευνα» για παρακώλυση της δικαιοσύνης από μέρους του Τραμπ, με το ερώτημα της παύσης του προέδρου και της παραπομπής του στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο Νάντλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ωστόσο, «δεν μοιάζει να υπάρχει [επαρκής] υποστήριξη γι’ αυτό προς το παρόν. Θα δούμε. Η υποστήριξη μπορεί να αυξηθεί», συμπλήρωσε ο Δημοκρατικός πολιτικός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Freedom House: Η ελευθερία του Τύπου υποχωρεί παγκοσμίως, ακόμη και σε δημοκρατικές χώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: