Ο Λίνκολν κέρδισε το πρώτο βραβείο στο μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτών με άμμο (photos)

Το γλυπτό απεικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν ακριβώς όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απεικονίζεται στο μαρμάρινο άγαλμα του 1920 που είναι τοποθετημένο στο Lincoln Memorial, στην Ουάσινγκτον. Photo Photo by Kastle Kelley in texassandfest.org




Από το 1997 μέχρι σήμερα, το Texas SandFest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ γλυπτών με άμμο στις ΗΠΑ, έχει προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στο Port Aransas στη νήσο Μάστανγκ. Φέτος, το τριήμερο φεστιβάλ έδωσε το πρώτο βραβείο στον με έδρα τη Βρετανική Κολομβία Damon Langlois για το γλυπτό του «Η ελευθερία υπό κατάρρευση».

  • Το γλυπτό απεικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν ακριβώς όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απεικονίζεται στο μαρμάρινο άγαλμα του 1920 που είναι τοποθετημένο στο Lincoln Memorial, στην Ουάσινγκτον.

Εδώ, ο Αβράαμ Λίνκολν πιάνει με το αριστερό του χέρι το κεφάλι του, με έκφραση μεγάλης απόγνωσης καθώς κάθεται στο κάθισμα που σταδιακά θρυμματίζεται.

  • Πολλά ήταν τα έργα που παρουσιάστηκαν με μήνυμα για το κοινό, και πολλά από αυτά είχαν να κάνουν με το περιβάλλον.

    She’s a Little Bit City and a Little Bit Country, Delayne Corbett. Photo by Annette Berksan in texassandfest.org

Ανάμεσα σε αυτά, το «Out of Sight Out of Mina» του Todd Pangborn, μια γιγαντιαία θαλάσσια χελώνα δίπλα σε έναν πάγκο κοραλιών και το «Continetal Drip» του Jeff Strong, μια Γη που λιώνει μέσα σε χωνάκι παγωτού. Για όσους ενδιαφέρονται να δουν περισσότερα γλυπτά από άμμο τα οποία παρουσιάστηκαν φέτος ενδείκνυται μια επίσκεψη στον ιστότοπο του Texas SandFest.

Out of Sight, Out of Mind, Todd Pangborn. Photo by Kastle Kelley in texassandfest.org

31/05/2019 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Η τεχνητή νοημοσύνη προχώρησε … νικάει πλέον και στα ομαδικά online βιντεοπαιγνίδια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: