Ο Ερντογάν κορόιδεψε τον Βαρθολομαιο: Κρατά και φέτος κλειστή την Ιερά Μονή Σουμελά

File Photo: Η Ιερά Μονή στην Παναγία Σουμελά. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Χωρίς αντίκρισμα έμειναν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση των έργων αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο οι τουρκικές αρχές επικαλούμενες τη… συνέχιση των εργασιών δεν θα δώσουν άδεια ούτε και φέτος για την πραγματοποίηση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο.

Για λόγους που έχουν να κάνουν σαφώς με το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η τουρκική κυβέρνηση ενώ αρκετές εβδομάδες πριν πρόβαλε με δημοσιεύματα στα κρατικά και μη ΜΜΕ την ολοκλήρωση των εργασιών που κράτησαν κλειστή την Ιστορική Μονή, ενημέρωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι «τα εκτεταμένα σωστικά και αναστηλωτικά έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, των εκατοντάδων προσκυνητών στους χώρους του Μοναστηριού.

Φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές που αντιμετωπίζουν εχθρικά οτιδήποτε έχει σχέση με τον Ποντιακό Ελληνισμό, έχουν λάβει τις αποφάσεις του προκειμένου να περιορίσει την πραγματικά μεγάλη προσέλευση χιλιάδων πιστών κάθε Δεκαπενταύγουστο στην Ιερή Μονή για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συνάντηση η οποία πλέον είχε πάρει εθιμικό χαρακτήρα με βαθύτατους συμβολισμούς.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος είχε επισκεφθεί πέρυσι τον Οκτώβριο την Ιερά Μονή και είχε ενημερωθεί από τους αρμοδίους για την πορεία των αναστηλωτικών εργασιών και τις σημαντικές και ποικίλες σωστικές παρεμβάσεις που εκτελούνται σε αυτό.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Οικουμενικό Πατριαρχείου «Ο Παναγιώτατος και η Μητέρα Εκκλησία εύχονται και ευελπιστούν σύντομα να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα υπό εξέλιξη έργα και να τελεστεί και πάλι Θεία Λειτουργία στο μέγα τούτο σέβασμα του Γένους μας».

ΠΗΓΗ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, LIBERAL

Συγκέντρωση υπέρ της Καφταντσίογλου που δικάζεται για εξύβριση του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: