Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε και πάλι στις ευέλικτες δυνάμεις ταχείας αντίδρασης

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 16ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη, 25 Ιουνίου. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ




Στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 16ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Θεσσαλονίκη, παρέστη σήμερα, Τρίτη, 25 Ιουνίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος επέδωσε τα πτυχία.

  • Αποφοίτησαν συνολικά, 217 Αξιωματικοί, εκ των οποίων 97 του Στρατού Ξηράς, 38 του Πολεμικού Ναυτικού, 59 της Πολεμικής Αεροπορίας, τέσσερις Κοινών Σωμάτων, ένας της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας του Λιμενικού Σώματος, ένας του Πυροσβεστικού Σώματος, οκτώ από την Κύπρο, ένας από την Αίγυπτο, δύο από την Αλβανία, δύο από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ένας από την Ιορδανία και δύο από την Κίνα.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων.
Νωρίτερα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές της εν λόγω εκπαιδευτικής σειράς, κατά την οποία τους κάλεσε να συνεισφέρουν καινοτόμα στην απαίτηση συνεχούς προσαρμογής των ΕΔ στα εξελισσόμενα δεδομένα, τηρώντας παράλληλα τις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις.

  • Ειδικότερα, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις, τις ραγδαίες εξελίξεις και μεταβολές του περιβάλλοντος  ασφαλείας, στην ιδιαίτερη σημασία της Ελλάδος, ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς και στο όραμά του, για μια ευέλικτη, Διακλαδική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης με αυξημένη δυνατότητα επέμβασης σε οποιοδήποτε τομέα του σύγχρονου, περίπλοκου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, έναντι κάθε ενδεχόμενης απειλής.

Το ΠΝ οργώνει το Αιγαίο, συσσώρευση έντασης στην περιοχή: Το “κολαστήριο” των ΗΠΑ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: