Νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και φοροελαφρύνσεις, λέει η Αχτσιόγλου

File Photo: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Δημιουργία περισσοτέρων θέσεων εργασίας με αυξημένους μισθούς, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας για την ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε η Υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «έχουμε μία κυβέρνηση η οποία κατάφερε να δημιουργήσει 380.000 θέσεις εργασίας, λέμε ότι δεν είναι αρκετές και πρέπει να συνεχίσουμε. Και από την άλλη πλευρά έχουμε τη ΝΔ που στο παρελθόν εκτίναξε την ανεργία στο 28%».

Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πως ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει το debate. «Δεν θεωρώ ότι μία συζήτηση μεταξύ δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών μπορεί να χαρακτηρίζεται ως rodeo», είπε χαρακτηριστικά η Υπουργός απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Χατζηδάκη. «Από τη δική μας πλευρά επιμένουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση, γιατί εκτιμούμε ότι έτσι ο ελληνικός λαός, εφόσον και η ΝΔ ανοίξει τα χαρτιά της με απόλυτη καθαρότητα για το πρόγραμμά της, θα μπορέσει να λάβει τις αποφάσεις του σε σχέση με το πώς θέλει να κυβερνηθεί αυτή η χώρα», επισήμανε.

Αναφερόμενη στα μέτρα που η κυβέρνηση εξήγγειλε στο Ζάππειο και υλοποιεί, δήλωσε ότι «είναι απολύτως κοστολογημένα και απολύτως εντός του δημοσιονομικού χώρου που έχει δημιουργηθεί με δεδομένη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, περίπου 1,1 δισ. ευρώ για το 2019. Ακριβώς αυτόν τον χώρο κατανείμαμε στα συγκεκριμένα μέτρα της μείωσης του ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια αλλά και στη νέα 13η σύνταξη».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης σχετικά με τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μέχρι τις εκλογές υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, η κυβέρνηση διατηρεί απολύτως τις αρμοδιότητές της μέχρι και την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές. Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προκηρυχθούν οι εκλογές δεν θα υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, θα υπάρχει διάλυση της Βουλής και θα προχωρήσουμε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Δόθηκε μία εβδομάδα παράταση για να ολοκληρωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Για όσο υπάρχει λειτουργία της Βουλής, πρόσθεσε, «οργανώνονται και κάποια βασικά και κυρίως ώριμα νομοθετικά έργα. Οι ποινικοί κώδικες, οι οποίοι έχουν συγκροτηθεί μετά από μία μακρόχρονη διαδικασία, με εμπλοκή και της επιστημονικής κοινότητας. Υπάρχει και συναίνεση, αν δεν κάνω λάθος, και από την αξιωματική αντιπολίτευση, ως προς το περιεχόμενό τους. Αυτά θα ολοκληρωθούν κανονικά, θα υπάρχει ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και πάλι για μία ώριμη σύμβαση, στο οποίο θα προστεθούν περιορισμένου αριθμού τροπολογίες, που θα αφορούν κυρίως επίλυση επίκαιρων ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν ως προς τα χρονικά τους όρια. Δεν θα είναι κάποιο ευρύ νομοθετικό έργο».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «σε καμία ευρωπαϊκή χώρα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν απαιτεί να πάψει η λειτουργία του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, του κοινοβουλευτισμού, επειδή υπήρξε ένα αποτέλεσμα, συγκεκριμένο δεν αμφιβάλω και δεδομένο, στις ευρωεκλογές. Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε, σεβόμενος απολύτως τα νέα δεδομένα που εκφράστηκαν από τη λαϊκή βούληση στις ευρωεκλογές, τη διενέργεια εκλογών σε συντεταγμένο χρόνο. Αυτό θα γίνει απολύτως έτσι και οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση δεν παραιτείται σε αυτό το χρονικό διάστημα, η συνταγματική διαδικασία που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη, η λειτουργία του κοινοβουλίου είναι συγκεκριμένη και δεν παύει η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και η θεσμική συνέχεια επειδή υπάρχει προαναγγελία εθνικών εκλογών. Αυτό δεν έχει καμία συμβατότητα με το Σύνταγμα και την εθνική έννομη τάξη».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προεκλογικά, επισήμανε ότι «το ποιος θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή μετά την ανάρτηση του Προεδρικού Διατάγματος, συναρτάται και από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Διότι, με το που ξεκινά η επίσημη προεκλογική περίοδος, υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί αναφορικά με τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις. Άρα, είναι απολύτως συναρτημένο με το πώς θα συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια. Είναι αποφάσεις του Πρωθυπουργού οι οποίες θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα
04/06/2019 23:12

Όποιος πάρει το bonus 50 εδρών θα σχηματίσει κυβέρνηση: Δεν θα γίνουν νέες εκλογές (live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: