Νέες απειλές σε βάρος της δημάρχου Κολωνίας: Έλαβε και πάλι επιστολή δολοφονίας

H δήμαρχος της Κολωνίας, Χενριέτε Ρέκε. Photo via Facebook, Henriette Reker




Η αστυνομία στην Κολωνία επιβεβαίωσε χτες το βράδυ ανάλογες πληροφορίες της εφημερίδας “Bild” και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού WDR ότι η δήμαρχος της Κολωνίας, Χενριέτε Ρέκερ, έλαβε και πάλι επιστολή με την οποία απειλείται με θάνατο.

  • Η επιστολή εστάλη μετά τη δολοφονία τού διοικητικού επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, του Κάσελ Βάλτερ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Εάν υπάρχει σύνδεση με το έγκλημα, δεν ήταν σε θέση να πει. Υπεύθυνη σε εθνικό επίπεδο είναι η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία του Βερολίνου, καθώς, εκτός από την κ. Ρέκερ και άλλοι πολιτικοί έχουν λάβει ανάλογες απειλητικές επιστολές.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες του WDR, υπάρχουν στη Γερμανία περισσότερες απειλές κατά πολιτικών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, εστάλησαν και στον δημάρχου της πόλης Άλτενα της Βεστφαλίας, Αντρέας Χόλσταϊν. Πάντως η τοπική Εγκληματολογική Υπηρεσία δεν το επιβεβαίωσε επίσημα.

Τόσο η κ. Ρέκερ όσο και ο κ. Χόλσταϊν έγιναν στόχος δολοφόνων τα τελευταία χρόνια. Το 2015, η πρώτη -όταν εξελέγη δήμαρχος- διέφυγε από τον θάνατο, όταν ένας ακροδεξιός τη μαχαίρωσε στον λαιμό. Και ο κ. Χόλσταϊν τον Νοέμβριο του 2017 δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα και τραυματίστηκε στον λαιμό.

Με πληροφορίες από Frankfurter Rundschau

Πρόγραμμα επαναγοράς όπλων μετά το μακελειό στο Κράιστσερτς ξεκινά η Νέα Ζηλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: