Νέα ένταση στην Ιντλίμπ: Η Τουρκία καταγγέλλει επίθεση σε παρατηρητήριο, διάβημα στη Μόσχα

File Photo: Φωτογραφία από το επίσημο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας (SANA) δείχνει προσωπικό του Συριακού Αραβικού Στρατού στο Κάστρο al-Madiq. Syria. EPA, SANA HANDOUT




Τουρκικό παρατηρητήριο στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας δέχθηκε επίθεση με πυρά όλμων και πυροβόλων από περιοχή που ελέγχεται από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές, αλλά όχι θύματα, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

  • Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις αμέσως απάντησαν με βαριά όπλα και πως έκανε διάβημα στη Μόσχα σχετικά με το επεισόδιο.
  • Δεν διευκρίνισε πότε έλαβε χώρα ο βομβαρδισμός, όμως ανέφερε πως η επίθεση εξαπολύθηκε από την περιοχή Ταλ Μπαζάν, όπως την κατονόμασε, και πως εκτιμά ότι ήταν εσκεμμένη.

Την Πέμπτη η Ρωσία και η Συρία είχαν δώσει έντονα αντικρουόμενες περιγραφές για μια προηγούμενη επίθεση σε τουρκικό φυλάκιο.

Η Τουρκία είχε κατηγορήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις γι’ αυτή την προηγούμενη επίθεση, όμως η Μόσχα δήλωσε πως πραγματοποιήθηκε από αντάρτες εχθρούς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως στην περιοχή ισχύει πλήρης κατάπαυση του πυρός, όμως η Τουρκία το αρνήθηκε.

16/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Στους δρόμους ντυμένοι στα μαύρα χιλιάδες διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ κατά της Λαμ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: