Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο κάλεσε την Τουρκία ο Μητσοτάκης από τον Έβρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Μήνυμα στην Τουρκία για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας έστειλε, από τον Έβρο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο 1ο επιτηρητικό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση. Συνομίλησε με το προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τους στρατιώτες που βρίσκονται πάνω στη συνοριακή γραμμή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη το στρατιωτικό προσωπικό, μιλώντας για το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε:

«Σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό να στέλνουμε στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας, το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του έδωσαν δώρο τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το τελωνείο των Καστανιών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής-Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

«Έχουμε σημαντικές διαπραγματεύσεις να κάνουμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα», ανέφερε επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως οι διαπραγματεύσεις «αφορούν την κοινή αγροτική πολιτική, το πώς θα προστατέψουμε τους αγρότες μας την προγραμματική περίοδο από το ‘21 μέχρι το ‘27. Και θέλω να αναρωτηθείτε ποιος θα θέλατε να την κάνει αυτή την διαπραγμάτευση, εγώ ή ο κ. Τσίπρας; Αλλά και διαπραγματεύσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων μας. Αυτές τις διαπραγματεύσεις ξέρουμε να τις κάνουμε εμείς στην Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είδα φίλους μας από το εξωτερικό που έρχονται και μου λένε: “εγώ γύρισα από το εξωτερικό για να ψηφίσω στις εκλογές”. Σας ευχαριστώ πολύ και σας διαβεβαιώνω, διαβεβαιώνω τους φίλους μας στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α., θα είναι οι τελευταίες εκλογές που θα χρειαστεί να γυρίσετε. Γιατί στις μεθεπόμενες θα ψηφίζετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν το Διδυμότειχο, όπου μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητά από τους πολίτες ισχυρή εντολή για την επόμενη μέρα. «Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, δεν έχουμε ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες. Ή δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε».

Τόνισε πως πρέπει «να βρούμε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και να τους πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο να μας εμπιστευτούν, έστω και αν δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Διότι το διακύβευμα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο. Το διακύβευμα είναι αν η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή αν θα μείνει σε αυτήν την παρακμή την οποία βιώνουμε σήμερα».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας σκόρδου στη Νέα Βύσσα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην αποθήκη και το σημείο της τυποποίησης και ενημερώθηκε για την πορεία του συνεταιρισμού. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2009, συμμετέχουν 20 τοπικοί παραγωγοί από το χωριό Βύσσα και απασχολούνται 25 εργαζόμενοι. Πρόκειται για τον μοναδικό συνεταιρισμό σκόρδου στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι οι εξαγωγές τους φτάνουν το 20% της παραγωγής.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν θα ανεχθούμε τουρκική γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το μήνυμα του Τσίπρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: