Στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι δύο ομάδες Ελλάδας και Τουρκίας στρατιωτικών και διπλωματών κατά την έναρξη της συζήτησης για τα Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ




Η διαφωνία ανάμεσα στον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντιστράτηγο ε.α. Νικόλαο Ζαχαριάδη, μετά την πρόταση του δεύτερου για προσωρινή παύση των συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, λόγω των επερχόμενων εθνικών εκλογών και την εντολή από τον υπουργό για συνέχιση των συνομιλιών, έφερε την παραίτηση του τέως Ανώτατου Αξιωματικού.

Την είδηση δημοσιοποίησε το portal Law and Order , ενώ ο ίδιος ο κ. Ζαχαριάδης επιβεβαίωσε και στο HELLAS JOURNAL πως το πρωί υπέβαλλε την παραίτησή του.

  • Ο κ. Ζαχαριάδης πρότεινε στον Ευάγγελο Αποστολάκη το ελληνικό στρατιωτικό κλιμάκιο να μην μεταβεί στην Άγκυρα στις 17 Ιουνίου για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών, από τη στιγμή που σε τέσσερις εβδομάδες -λογικά- στην Ελλάδα έχουμε εθνικές εκλογές. Άρα ο επικεφαλής των συνομιλιών θα πρέπει να έχει συζητήσει με τον όποιο υπουργό προκύψει μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Επιπλέον, στις 24 Ιουνίου υπάρχουν και οι επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι θέλουν να έχουν στραμμένα τα βλέμματα πρώτα στην αναμέτρηση αυτή και μετά να μιλήσουν με την χώρα μας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

  • Ο κ. Αποστολάκης φαίνεται πως διαφώνησε με αυτή την άποψη και ζήτησε να συνεχιστεί ο κύκλος των συνομιλιών. Λίγη ώρα αργότερα κ. Ζαχαριάδης υπέβαλε την παραίτησή του.

Από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν σχολιάζεται το παραμικρό για αυτή την εξέλιξη, επιβεβαιώνοντας πάντως την παραίτηση του πρώην ανώτατου Αξιωματικού, ο οποίος κατά την καριέρα του είχε θητεία σε θέσεις-κλειδιά και στο ΝΑΤΟ, χειριζόμενος την στρατιωτική διπλωματία.

Δίπλα στα τμήματα άμεσης ετοιμότητας στον Έβρο ο Α ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Καμπάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: