Μην αναμιχθείτε στις επόμενες εκλογές, είπε αστειευόμενος ο Τραμπ στον Πούτιν

File Photo: Ο Τραμπ με του Πούτιν στη G20. EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN, POOL ALTERNATIVE CROP, MANDATORY CREDIT




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε —με χαμόγελο— στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να μην αποπειραθεί να αναμιχθεί στις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όταν τον προέτρεψαν δημοσιογράφοι να το κάνει κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα.

«Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας», είπε ο Τραμπ.

«Έχουμε πολύ καλή σχέση» και «πολλά πολύ θετικά πράγματα θα προκύψουν από αυτή τη σχέση», είπε ακόμη ο Τραμπ. Ανέφερε ότι θα συζητήσουν για το εμπόριο, «λίγο για τον αφοπλισμό», και για τον προστατευτισμό.

Φάνηκε να ενοχλείται όταν ερωτήθηκε σχετικά με τρία ουκρανικά πολεμικά που συνελήφθησαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέρυσι και τα πληρώματά τους συνεχίζουν να κρατούνται, λέγοντας πως δεν θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα κουβεντιάσουν.

Οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο από τον Ιούλιο του 2018, όταν έλαβαν μέρος σε μια πρώτη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι.

Ο Πούτιν έκρινε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία για να επανέλθουν σε κάποια από τα ζητήματα που είχαν εξετάσει πέρυσι.

«Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε», είπε ο Πούτιν στα σύντομα σχόλιά του στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο Πούτιν λέει ότι η καταστροφή του ΠΟΕ ή η μείωση του ρόλου του είναι αντιπαραγωγική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: