Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων των ηγετών που συμμετείχαν στην 6η Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, Βαλέτα, Μάλτα, Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019. @PrimeministerGR




Στην 6η Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Βαλέτα της Μάλτας, μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Κύπρου και Μάλτας.

  • Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνουν τη μελλοντική θεσμική ηγεσία της ΕΕ, τις ευρωτουρκικές σχέσεις σε συνέχεια των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, την διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στη Λιβύη, το μεταναστευτικό, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027, καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στις κοινές δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης των ηγετών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ο πρωθυπουργός

  • “Όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης των ηγετών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στη Μάλτα.

Όπως είπε, οι ηγέτες που πήραν μέρος στη συνάντηση εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ. Επισήμανε, ακόμα, ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, αλλά είναι ευρωτουρκικά, όπως ευρωτουρκικά είναι και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε για την στήριξη σχετικά με την ΑΟΖ

Τις ευχαριστίες του για την στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

  • Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ στην δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη Συνάντηση επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να συμβάλλει για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να βρεθεί μια μόνιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό, ενώ ευχαρίστησε τους άλλους ηγέτες για την υποστήριξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Δείτε το video με τις απευθείας δηλώσεις των ηγετών των Ευρωπαϊκού Νότου:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: