Μετά την φουρτούνα διαρκείας της “Καταιγίδας” στο Αιγαίο, έρχεται μπουνάτσα, αλλά για πόσο….

File Photo: Στιγμιότυπο από την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας Ηνίοχος 2019. Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία




Μετά τις φουρτούνες που έφερε η “Καταιγίδα” του Πολεμικού Ναυτικού στην Άγκυρα, οι γείτονές μας από τις 84, 99 και 95 παραβιάσεις έπεσαν στις 29 και αυτές μόνο από τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη της CN-235.

  • Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας όλες αυτές τις ημέρες έγραψαν πάρα πολλές υπερωρίες και ήταν τα κύρια όπλα της παραβατικής συμπεριφοράς από τη στιγμή που κρατούσαν μια σταθερή πορεία ανάμεσα στα έξι ναυτικά μίλια της θάλασσας και τα δέκα του Εθνικού Εναέριου Χώρου, με αποτέλεσμα να καταγράφουν μονίμως παραβιάσεις καθ όλη τη διάρκεια της πορείας από βορρά προς νότο και αντίθετα.

Οι 29 παραβιάσεις καταγράφονται στο πλαίσιο της παρακολούθησης του πόσα πλοία έφυγαν προς το ναύσταθμο της Σαλαμίνας και τα πόσα έμειναν πίσω να διατηρούν το μόνιμο θαλάσσιο τείχος απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή.

  • Παράλληλα η προσπάθεια των πληρωμάτων είναι να καταγραφούν επιπλέον και θέσεις που είχαν πάρει όλες αυτές τις ημέρες στελέχη του Στρατού Ξηράς, τα οποία με πολλά συστήματα βρίσκονταν σε θέσεις εκτός στρατοπέδων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεσαίας κλίμακας, οι οποίες ταίριαξαν απόλυτα με την μεγάλη “Καταιγίδα” που εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 14η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 29

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Άγκυρα: Η Ελλάδα θα απαντήσει αν αμφισβητηθεί η κυριαρχία της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: