Με νίκη στέφεται πρωταθλητής στο μπάσκετ ο ΠΑΟ: Απόψε ο sold out αγώνας στο ΟΑΚΑ

File Photo: Στη σειρά των αναμετρήσεων των Playoffs, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0 στις νίκες και με σημερινή του νίκη στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος στην καλαθόσφαιρα.ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ




Διεξάγεται σήμερα ο τρίτος τελικός των Playoffs του πρωταθλήματος της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα Πάτρας.

  • Στη σειρά των αναμετρήσεων των Playoffs, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0 στις νίκες και με σημερινή του νίκη στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος στην καλαθόσφαιρα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21:00, στο ΟΑΚΑ.

  • Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό, κατά τον σημερινό αγώνα, ο οποίος είναι sold out, θα συνεχιστούν οι βραβεύσεις παλαίμαχων αθλητών του «τριφυλλιού» με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

Μετά τους Απόστολο Κόντο, Τάκη Κορωναίο, Μιχάλη Κυρίτση, Λιβέρη Ανδρίτσο, Κώστα Τσαρτσαρή, Γιώργο Καλαϊτζή, Νίκο Χατζηβρέττα, Αργύρη Πεδουλάκη και Δημήτρη Κοκολάκη θα βραβευτεί μία ακόμη εμβληματική φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού, ο Αργύρης Παπαπέτρου.

Ο Αργύρης Παπαπέτρου γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1965 και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Πιερικό. Από τον Παναθηναϊκό αποκτήθηκε το 1984 και παρέμεινε στο «τριφύλλι» ως το 1993. Τη σεζόν 1984-1985 ήταν φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδας. Το 1986 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και στον νικηφόρο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας με 16 πόντους. Το 1993 στέφθηκε και πάλι κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί του Άρη στον τελικό του ΣΕΦ. Ακολούθως, ολοκλήρωσε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Απόλλωνα Πατρών και στο Ηράκλειο.

Ο Αργύρης Παπαπέτρου είχε 31 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών και με την γαλανόλευκη έλαβε μέρος στο Μουντομπάσκετ του 1994. Μετά το τέλος της καριέρας του ανέλαβε προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Πλέον, καμαρώνει τον γιο του, Ιωάννη, να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα φορώντας μάλιστα στην πλάτη το ίδιο νούμερο με εκείνον, το αγαπημένο του «10».

  • Εξάλλου, χθες η ΑΕΚ επικράτησε στην παράταση, με 91-83 του Περιστερίου, στο Κλειστό του ΟΑΚΑ και έκανε το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Basket League.

Η ΑΕΚ απέχει μια νίκη από την κατάκτηση της 3η θέσης της τελικής βαθμολογίας Basket League.

  • Περιστέρι και ΑΕΚ θα ξανά συναντηθούν αύριο, στις 19:00, στο Κ.Γ. «Ανδρέας Παπανδρέου» .

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-36, 62-60, 77-77, 91-83 (παρ.).

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
14/06/2019

Οι Ράπτορς του Τορόντο κέρδισαν τον τίτλο: Οι πρωταθλητές του NBA είναι από τον Καναδά!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: