Μαθήματα επιχειρηματικότητας στην Κύπρο: Τον Ιούλιο το πρώτο Summer Camp σε έξι πόλεις

Να διευρύνει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των πολιτών από όλα τα επαγγελματικά πεδία αλλά και να εξεύρει τις λύσεις που χρειάζεται το νησί, επιχειρεί το πρώτο Summer Camp επιχειρηματικότητας, που οργανώνεται από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, περιλαμβανομένων της Κερύνειας και της Αμμοχώστου. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Να διευρύνει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των πολιτών από όλα τα επαγγελματικά πεδία αλλά και να εξεύρει τις λύσεις που χρειάζεται το νησί, επιχειρεί το πρώτο Summer Camp επιχειρηματικότητας, που οργανώνεται από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, περιλαμβανομένων της Κερύνειας και της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο στο είδος του Summer Camp, που αποτελεί πρωτοβουλία του Cypriot Enterprise Link (CEL) και της δικοινοτικής πλατφόρμας CyprusInno, με τίτλο “Lead Cyprus”, στοχεύει στην ανάδειξη της κοινωνικής αλλαγής μέσω της επιχειρηματικότητας.

  • “Την προσπάθεια αυτή έρχεται να αναγνωρίσει και να στηρίξει το RISE, το μεγαλύτερο Κυπριακό κέντρο έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης, ως Innovation Champion ακολουθώντας ένα μεγάλο αριθμό υποστηρικτών με στρατηγικό συνεργάτη την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο”, προστίθεται.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έξι κύριες θεματικές ενότητες, με διαφορετικούς τίτλους και δραστηριότητες σε κάθε πόλη, οι οποίες απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνονται επίσης διαγωνισμοί Hackathons σε όλες τις πόλεις (ομαδική δημιουργία εφαρμογών από προγραμματιστές).

  • Οι συμμετέχοντες, προστίθεται, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν, καθώς επίσης να συζητήσουν με επιτυχημένους επιχειρηματίες που μπορούν να τους μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και να τους δώσουν συμβουλές καθοριστικής σημασίας.

“Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που υλοποιείται από τους νέους, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την κοινωνική αλλαγή μέσω της επιχειρηματικότητας και εν γένει της ανάπτυξης ιδεών και της συνεργασίας σε ολόκληρο το νησί”, δηλώνει το μέλος της ομάδας του Lead Cyprus και υπεύθυνη των συνεργασιών, Ελευθερία Παναγιώτου.

Οι έξι θεματικές ενότητες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και έχουν ως ακολούθως:

  • ΚΕΡΥΝΕΙΑ (15 Ιουλίου 2019): Let’s Talk Business: A Guide to Business Basics for Every Age!
  • ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ (16 Ιουλίου 2019): StartUp Your Future: An A-Z Crash Course in Entrepreneurship for Every Aspiring Entrepreneur
  • ΛΑΡΝΑΚΑ (17 Ιουλίου 2019): Blue and Green Entrepreneurship: New Economic Markets for Sustainable Growth
  • ΛΕΜΕΣΟΣ (18 Ιουλίου 2019): Disinformation Battles: The Tools to Fight it in the Digital Era
  • ΠΑΦΟΣ (19 Ιουλίου 2019): The StartUp Gateway to Europe
  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ (15-18 Ιουλίου 2019): Connecting the Dots: Tales About Leadership & Speaking of Change
  • Hack {Cyprus} Hackathon (19 – 21 Ιουλίου): Σε όλες τις πόλεις

Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://bit.ly/LeadCyprusSummerCamp

ΚΥΠΕ
28/06/2019

Το μήνυμα της Λευκωσίας προς τα ΗΕ για την Αμμόχωστο: Αναμένουμε στάση ανάλογη του ΣΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: