Λάθος διαιτητών «φόρτωσε» Ιταλία-Καναδά με επιπλέον 8λεπτο στο παγκόσμιο πόλο γυναικών

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ιταλία-Καναδάς στο πλαίσιο του World League γυναικών στο πόλο. @waterpolocanada




Ένα ολόκληρο οκτάλεπτο χρειάστηκε να επαναλάβουν η Ιταλία και ο Καναδάς κατά την διάρκεια των προημιτελικών του World League Γυναικών στην υδατοσφαίριση, χθες Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στη Βουδαπέστη.

  • Στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, η FINA αποφάσισε να επαναληφθεί ολόκληρο το τελευταίο οκτάλεπτο (!), εξαιτίας της σοβαρής αβλεψίας των διαιτητών, που δεν παρατήρησαν ότι η ιταλική ομάδα ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με επτά πολίστριες στο νερό, ενώ στο φινάλε του προηγούμενου οκταλέπτου είχε δεχθεί ποινή η Κεϊρόλο (και άρα η «σετερόσα» θα έπρεπε να ξεκινήσει με έξι παίκτριες).
  • Ύστερα από διαμαρτυρίες των Καναδών, η διεθνής ομοσπονδία έστειλε ξανά τις δύο ομάδες στο νερό, περίπου μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, χωρίς πάντως να αλλάξει το αποτέλεσμα, αφού η Ιταλία πήρε εύκολα την πρόκριση με 15-10 (αρχικά το ματς είχε τελειώσει 14-10).

Στα ημιτελικά προκρίθηκαν επίσης η Ολλανδία (12-10 την οικοδέσποινα Ουγγαρία), η Ρωσία (9-8 την Αυστραλία) και οι ΗΠΑ (21-6 την Κίνα). Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή (9/6) και η νικήτρια ομάδα εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ακριβοθώρητος» ο Νεϊμάρ στα γήπεδα: Στο «ναδίρ» η συμμετοχή του σε αγώνες από το 2013

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: