Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του Παντελή Ζαγοριανίτη, Hellas Journal

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως όλα δείχνουν προγραμματίζει μεθοδικά τη δική του πρωθυπουργία που δείχνει πιο κοντά από ποτέ. Το σχέδιό του είναι απλό και σαφές.

Αρχικά ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος και συνδιεκδικητή του, τον οποίο και νίκησε άνετα στις 10 Ιανουαρίου του 2016. Του πρότεινε και δέχθηκε να γίνει επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος στις Βρυξέλλες. Μια θέση τιμητικής αποστρατείας αλλά ταυτόχρονα και μια θέση με κύρος και δυνατότητα διεθνών επαφών καθώς για τον κ. Μεϊμαράκη εξασφαλίστηκε και θέση αντιπροέδρου στην ευρωπαϊκή ομάδα του ΕΛΚ.

Πριν λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κανείς δεν επιβεβαιώνει στο 100% αυτή τη συζήτηση αλλά είναι σαφές το δείγμα των προθέσεων του κ. Μητσοτάκη που παρά τα όσα λέει περί θεωρεί με βεβαιότητα πως όχι μόνον θα είναι πρωθυπουργός αλλά και αυτοδύναμος.

Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, κυκλοφορεί επίσης η πληροφορία ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να είναι ο επόμενος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου του οποίου η θητεία λήγει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια σενάρια, ο κ. Σαμαράς θα εξασφαλίσει και θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πολύ δελεαστική πρόταση, αλήθεια, για έναν πρώην πρωθυπουργό.

Αν, λοιπόν, οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν ο μόνος που θα μένει είναι ο κ. Αβραμόπουλος που άμα τη επιστροφή του στην Ελλάδα είναι φυσιολογικό να ζητήσει κάποιο ρόλο. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι υπάρχουν πολλοί και ενδιαφέροντες.

Το απλό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όλα τα παραπάνω -αν συνδυαστούν και με τον τρόπο που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατάρτισε τα ψηφοδέλτια του κόμματός του για τις εκλογές- δείχνουν ότι στο μυαλό του υπάρχει πράγματι ένα απλό και σαφές σχέδιο.

Προσπαθεί, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, να έχει ανοιχτό το πεδίο για να δώσει το δικό του στίγμα στη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς γκρίνιες, ψιθύρους και διελκυστίνδες.

Άλλωστε, έχει στην οικογένειά του ένα οδυνηρό παράδειγμα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήταν μικρός, αλλά όχι τόσο μικρός για να μην θυμάται.

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε την Μέρκελ για τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: