Κλάπηκαν τάματα από την Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους: Ανθρωποκυνηγητό για τον ιερόσυλο

Α;νθρωποκυνηγητό για τον ιερόσυλο που αφαίρεσε τα τάματα. Πηγή: Φωτογραφία agioritikesmnimes..pblogs.gr




Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους προκειμένου να εντοπιστεί ο ιερόσυλος που αφαίρεσε χθες το βράδυ τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

  • Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής συμμετέχουν αστυνομικοί του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής ενώ θα τις συνδράμει και ένας αστυνομικός σκύλος.
  • Η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα και αφού ενημερώθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού ότι λείπουν τάματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση. Τα ξημερώματα, σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους κοντά σε ένα εκκλησάκι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τάματα που είχαν αφαιρεθεί από την εικόνα.

  • “Βρέθηκαν πεταμένα τα κλοπιμαία, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν τα άφησε όλα ο δράστης. Δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση καθώς η αστυνομία ερευνά για δακτυλικά αποτυπώματα” ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησε όλα τα τάματα και έφυγε πανικόβλητος” σημείωσε ο κ. Δήμτσας ο οποίος εκτιμά ότι “υπάρχει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και δύσκολα θα ξεφύγει”.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισήμανε ότι “υπήρξαν δύο – τρεις κλοπές μέσα στον μήνα Μάϊο, στο Όρος και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχνουμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές”.

13/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ελένη Μπιμπίκου

Παζάρι ρούχων και αντικειμένων φτιαγμένα από πρόσφυγες σε παζάρι στη Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: