Κάτι γίνεται στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου: Θόρυβος, σάν έκρηξη, αναστάτωσε τη Λευκωσία

Φωτογαφία από τη φωτιά στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κύπρου




Εκκωφαντικός θόρυφος αναστάτωσε τη Λευκωσία γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον τ/κ Τύπο κάνουν λόγο για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών, αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Πενταδάκτυλο. Συγκεκριμένα αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλη λάμψη, η οποία έγινε ορατή μέχρι το Παραλίμνι και ακολούθησε πολύ ισχυρή έκρηξη και ωστικό κύμα, το οποίο ήταν αισθητό στη Λευκωσία.

Δημοσίευμα του τουρκοκυπριακού ιστότοπου “kibrisadahaber” κάνει λόγο για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Βουνό.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε χρήστης στα κοινωνικά δίκτυα:

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Λευκωσία αφού σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε έκρηξη από τα κατεχόμενα ενώ στην συνέχεια εκδηλώθηκε φωτιά στον Πενταδάκτυλο και συγκεκριμένα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Βουνό.

Οι πρώτες πληροφορίες τις οποίες μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη κάνουν για πτώση ελικοπτέρου ή αεροσκάφους. Οι λεγόμενες αρχές των κατεχομένων αρνούνται μέχρι στιγμής να σχολιάσουν το γεγονός. Στην σκηνή έσπευσε η λεγόμενη αστυνομία και πυροσβεστική ενώ υπάρχουν και ασθενοφόρα να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Ουλάς Μπαρίς, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συντρίμμια που έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλη έκταση. Τo τ/κ Genç Tv δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει πέσει στον Πενταδάκτυλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone). Σε νέα σύνδεση από την περιοχή το Genc Tv κάνει λόγο για πολύ μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ανάρτηση του παράνομου ψευτ-«ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Όζερσαϊ η έκρηξη δεν είλεται στην πτώση κάποιου τ/κ ελικοπτέρου ή από κάποια αποθήκη πυρομαχικών. Αναλυτικά αναφέρει,

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα από τους στρατιωτικούς μας η αιτία της βραδινής έκρηξης δεν σχετίζεται με δική μας αποθήκη πυρομαχικών, ελικόπτερο κ.ο.κ. Αυτήν την ώρα ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική πραγματοποιούν έρευνες στον τόπο της πτώσης. Φτάνω με τον Υπουργό Συγκοινωνιών στην περιοχή».

«Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα ξένο αντικείμενο, κάτι που ήρθε από το εξωτερικό, έκτος νησιού. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Όζερσαϊ», επισημαίνουν στην «Καθημεριή» στρατιωτικές πηγές από την Τουρκία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Τουσκ για τα θέματα της Συνόδου Κορυφής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: