Ιστορική ημέρα για τους λαούς Ελλάδας-ΗΠΑ η ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, δήλωσε ο Πάιατ

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μιλάει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν. Ο Σεβασμιώτατος στην αρχή καλωσόρισε τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που απευθύνεται σε αυτούς ως Αρχιεπίσκοπος. Στη συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, υπογραμμίζοντας πως “έχουμε αρκετά προβλήματα που μας περιμένουν! Τα προβλήματα είναι ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό και υγιές φαινόμενο ενός ζωντανού οργανισμού”. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αύριο, 22 Ιουνίου, χαιρέτισε με σχόλιό του για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter για τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στην τελετή ενθρόνισης, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

  • Ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα ενθρόνισης ιστορική για την ισχυρή σχέση των λαών της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

  • Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η οποία θα λάβει χώρα στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη: «An historic day for the strong people to people relationship between Greece and America».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ομογένεια υποδέχθηκε τον θρησκευτικό ηγέτη της: Θερμή υποδοχή στον Ελπιδοφόρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: