Ιμάμογλου εναντίον Γιλντιρίμ στην πρώτη τηλεμαχία στην Τουρκία μετά από 20 χρόνια

File Photo: Ο υποψήφιος δήμαρχος του CHP για τον δήμο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, μιλάει κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα της προεκλογικής του εκστρατείας στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. EPA, REPUBLICAN PEOPLE’S PARTY, HANDOUT
Την πρώτη τηλεμαχία από τις αρχές του 2000 θα παρακολουθήσουν οι Τούρκοι πολίτες στις 16 Ιουνίου 2019, η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ του έκπτωτου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, προερχομένου από το αντιπολιτευόμενο κόμμα CHP, και του αντιπάλου του από το κόμμα AKP Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανακοίνωσαν σήμερα κομματικά στελέχη.

  • Ο Ιμάμογλου από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) πέτυχε οριακή νίκη επί του Γιλντιρίμ στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, γεγονός που αποτέλεσε επώδυνο σοκ για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο ύστερα από εβδομάδες προσφυγών, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας ακύρωσε τη διαδικασία λόγω παρατυπιών και όρισε να στηθούν εκ νέου οι κάλπες στις 23 Ιουνίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από δύο ημέρες συζητήσεων, ο αντιπρόεδρος του AKP Μαχίρ Ουνάλ και ο αντιπρόεδρος του CHP Ενγκίν Αλτάι δήλωσαν ότι οι δύο υποψήφιοι θα έχουν μια τηλεμαχία στις 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) που θα μεταδοθεί απευθείας από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα.

  • Η τηλεμαχία, την οποία είχε προτείνει ο Ιμάμογλου πριν από την ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου, θα είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Τουρκία σε οποιοδήποτε πολιτικό επίπεδο από τις αρχές του 2000, όταν ήλθε στην εξουσία το κόμμα AKP του Ερντογάν.
  • Τα δύο κόμματα κατέληξαν στους βασικούς κανόνες με βάση την «αρχή της αντικειμενικότητας» και περιλαμβάνουν «ίσο χρόνο απαντήσεων και ερωτήσεων» κατά τη διαδικασία, δήλωσε ο Αλτάι.

Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση, ο Ιμάμογλου έκανε tag τον Γιλντιρίμ σε ανάρτησή του στο Twitter και ανέφερε: «Θα χαρώ πολύ να συζητήσω όλα τα θέματα της Κωνσταντινούπολης μαζί σας την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21:00, με συντονιστή τον Ισμαήλ Κιουτσούκαγια. Καλή επιτυχία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Η Άγκυρα διαψεύδει τις φήμες για κοινή ομάδα εργασίας για S-400: Σιγήν ιχθύος τηρούν οι ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal