Η Rostec διαψεύδει δημοσίευμα WSJ ότι αποσύρει στρατιωτικούς συμβούλους από την Βενεζουέλα

FIle Photo: Venezuelan President Nicolas Maduro as he speaks during a mandatory radio and TV broadcast in Caracas, Venezuela. EPA, MIRAFLORES PRESS OFFICE, JHONN ZERPA HANDOUT




Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec η οποία συνδράμει την Βενεζουέλα να αποκτήσει ρωσικά οπλικά συστήματα και εκπαιδεύει σ’ αυτά στρατιωτικούς Βενεζουελανούς, με ανακοίνωση της διάψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με το οποίο απέσυρε από την Βενεζουέλα στρατιωτικούς συμβούλους, αφήνοντας μόνο μερικές δεκάδες, εξαιτίας των αμφιβολιών που έχει η Μόσχα για τη σταθερότητα του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο.

  • Την ανακοίνωση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της ρωσικής εταιρείας οι αριθμοί που παρουσιάζει η WSJ «υπερβάλλουν κατά μερικές δεκάδες φορές» και η Ρωσία προτίθεται να ενισχύσει την στρατιωτικοτεχνική συνεργασία με την Βενεζουέλα.

Στις 2 Ιουνίου η εφημερίδα WSJ επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έγραψε ότι του τελευταίους μήνες ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων στην Βενεζουέλα μειώθηκε σημαντικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
03/06/2019 19:54

Ο Πομπέο καλεί την Κίνα να αποφυλακίσει τους αντιφρονούντες, στην επέτειο της Τιενανμέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: