Ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ Photo via Twitter, @BA_Yildirim

Επιτέλους ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αναγνωρίζει τον Βαρθολομαίο ως πρέπει: Ως Οικουμενικό

Οικουμενικό αποκάλεσε σε τουίτ του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνητικού συνασπισμού Μπιναλί Γιλντιρίμ παρόλο που η Τουρκία δεν τον αναγνωρίζει με αυτή του την ιδιότητα, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Τελικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ όταν αντιλήφθηκε τη ‘γκάφα’ του απέσυρε το τουίτ.

  • «Χρόνια πολλά και υγεία και στον Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο για την ονομαστική του εορτή», έγραψε, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και είχε ως αποτέλεσμα ο υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης να σβήσει λίγο μετά τη λέξη ‘οικουμενικός’, ήταν το μήνυμα του Μπιναλί Γιλντιρίμ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Αμέσως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενγκίν Οζκότς, διερωτήθηκε εάν αυτό είναι σωστό. «Πρώτα στέλνετε χαιρετισμό στον Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με τον χαρακτηρισμό του ‘οικουμενικού’ που δεν αναγνωρίζει η Τουρκία και μόλις υπάρξουν αντιδράσεις το σβήνετε. Ο όρος που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος της κυβέρνησης ξεπερνά τη γκάφα, αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο. Αμάν, Μπιναλί μπέι προσέξτε, μετά από αυτό θα πείτε και την Ιστανμπούλ ‘Κωνσταντινούπολη’. Μην γράφετε τέτοια τουίτ», σχολίασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
12/06/2019

Προκαλούν και πάλι οι Τούρκοι: Νέες υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Be the first to comment on "Επιτέλους ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αναγνωρίζει τον Βαρθολομαίο ως πρέπει: Ως Οικουμενικό"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*