Η Mona Lisa με ασιατικά μάτια από τη Maggie Michella: Έκθεση με 25 διαφορετικές εικόνες

Η Mona Lisa με Ασιατικά Μάτια. Photo via designboom.com




Ωθούμενη από τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, η Maggie Michella παρουσίασε την «Inside Outside of Culture», μια έκθεση 25 εικόνων της Mona Lisa με διαφορετικά μάτια, σαν αυτά που απαντά κανείς σε πέντε χώρες της Ασίας: την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ταϋλάνδη.

  • Το πρότζεκτ αποσκοπεί να στείλει στο κοινό ένα μήνυμα για την ποικιλότητα στην Ασία, η οποία συχνά αγνοείται. Η ινδονησιακής καταγωγής και εγκατεστημένη στο Λος Άντζελες καλλιτέχνις επιθυμεί να σπάσει το στερεότυπο «όλοι οι ασιάτες είναι ίδιοι», πηγή και προκαταλήψεων και διακρίσεων.

Κάνοντας χρήση του εμβληματικού πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η Michella προκαλεί τις αντιδράσεις των θεατών και τους προσκαλεί να αλλάξουν οπτική γωνία.

  • Το μοντέλο στο έργο του ντα Βίντσι -το πιο διάσημο πορτρέτο στον πλανήτη- έχει γίνει σύμβολο της ευρωπαιοκεντρικής εξιδανικευμένης γυναικείας ομορφιάς.

Η έκθεση «Inside Outside of Culture» παρακινεί τους επισκέπτες να αμφισβητήσουν την έως σήμερα οπτική γωνία τους και είναι, ταυτόχρονα, ένα σχόλιο στα ευρωπαιοκεντρικά ιδανικά μας για την ομορφιά της γυναίκας. Μια προσεκτική ματιά στις 25 εικόνες δείχνει τη σωματική ποικιλία που συναντάμε στους ασιατικούς πολιτισμούς και μας ενθαρρύνει να εστιάζουμε πιο πολύ στις λεπτές διαφορές στην εμφάνιση των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

05/06/2019 09:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αλγόριθμος προβλέπει πότε η καριέρα ενός ηθοποιού θα φθάσει στο αποκορύφωμά της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: