Η ιστορία 50 χρόνων του Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι σε ένα βιβλίο (video)

Στο βιβλίο θα συμπεριληφθούν εκατοντάδες φωτογραφίες που χρονολογούνται από τα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ τη δεκαετία του 1970. Photo via .glastonburyfestivals.co.uk




Ένα νέο βιβλίο για την ιστορία του Glastonbury Festival (Μουσικό Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι) θα κυκλοφορήσει με αφορμή την 50η επέτειό του.

Το βιβλίο Glastonbury 50 θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στη Βρετανία στις 31 Οκτωβρίου με τους Μάικλ Έβις και Έμιλι Έβις να αφηγούνται την ιστορία του ταξιδιού του Φεστιβάλ, που έχει γίνει προσκύνημα για τους θαυμαστές της μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στο βιβλίο θα συμπεριληφθούν εκατοντάδες φωτογραφίες που χρονολογούνται από τα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ τη δεκαετία του 1970.

  • «Το έργο που έκανα για αυτό το βιβλίο ήταν υπέροχο για μένα και για τον πατέρα μου που δεν συμμετέχει πλέον στη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ.
  • Με την 50ή επέτειό μας να πλησιάζει γρήγορα, αισθανθήκαμε ότι ήταν η στιγμή να συγκεντρώσουμε όλες μας τις μνήμες και ιστορίες σε ένα βιβλίο» αναφέρει η Έμιλι Έβις, σύμφωνα με το NME.

«Ήταν απόλυτη χαρά να κοιτάξουμε πίσω σε σωρούς παλιών λευκωμάτων με φωτογραφίες και να αναλογιστούμε τι ήταν τότε και τι απίστευτη εξέλιξη είχε το μουσικό αυτό γεγονός. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει το φεστιβάλ θα μπορέσουν να θυμηθούν και να πάρουν μια γεύση της πλούσιας ιστορίας του Glastonbury που κλείνει πέντε καταπληκτικές δεκαετίες. Είναι επίσης πραγματική τιμή που έχουμε τόσους πολλούς σπουδαίους συγγραφείς, καλλιτέχνες και φωτογράφους πρόθυμους να συμμετάσχουν για να μας βοηθήσουν να δώσουμε την πλήρη εικόνα» τόνισε.

  • Το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2018, θα περιλαμβάνει επίσης συνεισφορές από μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους ερμηνευτές του Glastonbury – όπως οι Jay-Z, Dolly Parton και Chris Martin των Coldplay.

Το εξώφυλλο του βιβλίου σχεδίασε ο θρύλος της street art, Banksy

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μουσικό και λογοτεχνικό οδοιπορικό εγκανιάστηκε το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: