Η 32χρονη ζαχαροπλάστρια είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο της καλύτερης pastry chef. Πηγή jessicaprealpato

Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό, η πρώτη γυναίκα καλύτερη pastry chef του κόσμου [video]

Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό, η δημιουργός τολμηρών και ασυνήθιστων επιδορπίων με βάση τα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ανακηρύχθηκε η καλύτερη ζαχαροπλάστης του κόσμου από την κατάταξη του World’s 50 Best Restaurants (Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου).

  • Η 32χρονη ζαχαροπλάστρια του εστιατορίου Plaza Athenee στο Παρίσι, βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν, η οποία “συμβολίζει την τόλμη και τη μοναδικότητα των πιάτων της” είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, υπογράμμισε η Ελέν Πιετρινί, διευθύντρια της κατάταξης που καθιερώθηκε το 2002.

 

View this post on Instagram

 

Je suis extrêmement fière et ravie que la pâtisserie de la Naturalité soit mise à l honneur cette année ! 🌿 merci au 50 best @theworlds50best !! Je remercie très sincèrement Alain Ducasse, et mon chef @romainmeder qui me fait confiance depuis presque 4 ans et qui apporte sa touche à chaque dessert. Merci aussi à la team Cuisine, @emmanuel_pilon @alexandre_sempere pour leur soutien, merci la team Salle @deniscourtiade @aymericlevot qui défendent nos desserts comme jamais. Et forcément merci à mon équipe de pâtisserie qui m accompagne et me soutien chaque jour 🖤 @juliettefloch @robiingiirard @odalrichgrein @rudyperrodin et une pensée amoureuse à ma famille, amis et mon mari @olivierbikao

A post shared by Jessica Préalpato (@jessicaprealpato) on

Η συνάδελφός της Κριστέλ Μπρουά, μια άλλη ζαχαροπλάστρια του επίσης τριάστερου παρισινού Pre Catelan, είχε ανακηρυχθεί πέρυσι η καλύτερη ζαχαροπλάστης εστιατορίου από την οργάνωση Les grandes tables du monde (Τα μεγάλα τραπέζια του κόσμου).

  • “Έχω μείνει κατάπληκτη”, είπε η Πρεαλπατό μετά τη βράβευσή της. Είναι ένα “ωραίο δώρο”, πρόσθεσε.

Τα επιδόρπιά της εντάσσονται στην αντίληψη της “φυσικότητας” (naturalite — γευστικές δημιουργίες με χρήση κυρίως φυσικών προϊόντων), την οποία υποστηρίζει ο διάσημος σεφ Αλέν Ντικάς, μέντορας της Ζεσικά Πρεαλπατό, η οποία προτείνει με τη σειρά της τη «desseralite» (από τις λέξεις dessert, επιδόρπιο + naturalite, φυσικότητα). Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της, στο οποίο προτείνει τις συνταγές για 50 επιδόρπια που ετοίμασε στο Plaza Athenee.

Ανάμεσα στις τελευταίες δημιουργίες της, είναι τα επιδόρπια με φράουλες και έλατο, με μπύρα και ραβέντι.

  • “Τα επιδόρπια αυτά δεν είναι κατ΄ανάγκην ωραία, είναι μια δουλειά που δεν είναι εύκολη, που δεν αναγνωρίζεται πάντα και που αποτιμάται λίγο. Είμαι κατενθουσιασμένη που αυτό το είδος ήρθε στο προσκήνιο”.

Η ζαχαροπλάστρια δεν χρησιμοποιεί ούτε κρέμα ούτε μους στα επιδόρπιά της, που έχουν μια υποψία πικράδας και οξύτητας, εξιδανικεύει τα φρούτα εποχής συνδυάζοντας τα με ξύδι και χρησιμοποιεί τη ζάχαρη όπως το αλάτι, απλά και μόνο για να νοστιμεύει τις δημιουργίες της.

“Ουδέποτε θα στοιχημάτιζα ότι η ζαχαροπλαστική αυτή θα έδρεπε δάφνες. Είναι τεράστια τιμή για μένα”.

11/06/2019 13:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Παρίσι, Γαλλία

 

Ένας Λεονάρντο Ντα Βίντσι 450 εκατομμυρίων, γυρίζει τον κόσμο με πριγκιπικό mega yacht

Be the first to comment on "Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό, η πρώτη γυναίκα καλύτερη pastry chef του κόσμου [video]"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*