Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η αναβάθμιση του λογισμικού του ΓεΣΥ από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), η εξαίρεση που ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, πέραν των μισών δικαστών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα εκδικάσει τις εφέσεις για τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων, η θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στην ΕΕ στους θανάτους σε αστικούς δρόμους λόγω τροχαίων δυστυχημάτων και η πάταξη του σοβαρού προβλήματος της ηχορύπανσης, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Κυπριακού Τύπου.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Λάβαμε το μήνυμα” γράφει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας χθες ενώπιον του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου είπε ότι ο ΔΗΣΥ πήρε το μήνυμα που του έστειλαν οι ψηφοφόροι στις πρόσφατες ευρωεκλογές προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος για διορθωτικές κινήσεις χωρίς να υπονομευθεί το κόμμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άλλος ένας Τ/κ διεκδικεί δικαιώματα σε περιουσία του στην οποία ανεγέρθηκαν 22 κατοικίες αυτοστέγασης. Αλλού γράφει ότι τα αποκαλυπτήρια αντίγραφου του οχήματος Benz 1886, του παλαιότερου οχήματος που έχει εγγραφεί ποτέ στην Κύπρο έκανε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Λιγότερα προβλήματα με πιο φιλικό λογισμικό” γράφει ότι “φορτώνουν διορθωμένο σύστημα πληροφορικής στο ΓεΣΥ από την Παρασκευή που αφορά τις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων, τις παραγγελίες των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και άλλα τεχνικά ζητήματα, τα οποία κάνουν την δουλειά των παρόχων υγείας χρονοβόρα και δύσκολη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΟΕΒ θεωρεί πολύ σημαντικό θέμα την εισαγωγή φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αλλού γράφει ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ έγιναν αιχμές για την κακή επικοινωνία ΔΗΣΥ-Προεδρικού.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Οι μισοί δικαστές με κώλυμα” γράφει ότι την εξαίρεση πέραν των μισών δικαστών της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θα εκδικάσει τις εφέσεις για τις αποκοπές των δημοσίων υπαλλήλων, ζήτησε χθες ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Αλλού γράφει ότι το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ προχώρησε σε ανασκόπηση των αιτιών της συρρίκνωσης των ποσοστών του κόμματος στις ευρωεκλογές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος καταλαμβάνει την θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στους θανάτους σε αστικούς δρόμους λόγω τροχαίων δυστυχημάτων με ποσοστό 70% σε σχέση με 38% που είναι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Απλοί θεατές για την ηχορύπανση” γράφει ότι είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις αρμόδιες υπηρεσίες – υπουργεία, τοπικές Αρχές και Αστυνομία – να υψώνουν τα χέρια και να επιρρίπτει ο ένας στον άλλο ευθύνες για το ποιος έχει την αρμοδιότητα αλλά να αδυνατούν να πατάξουν το σοβαρό πρόβλημα της ηχορύπανσης. Αλλού γράφει ότι αγκαλιάστηκαν τα φαρμακεία της γειτονιάς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την σύσταση ταμείου χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προτείνει το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Μερική οικονομική βοήθεια για σπίτια στο Πισσούρι” γράφει ότι η κυβέρνηση θα δώσει μερική οικονομική βοήθεια σε κατοίκους στο Πισσούρι των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη του Σλοβάκου Υπουργού Εξωτερικών Miroslav Lajcak στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση εντοπισμού απανθρακωμένου πτώματος χθες βράδυ σε ανοικτό χώρο στο χωριό Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
11/06/2019

Τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στην ΕΣΗΕ Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: