Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η χθεσινή έρευνα της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για έρευνα ενδεχόμενης στρέβλωσης του υγιούς ανταγωνισμού στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα να εξαιρεθούν μέχρι και επτά δικαστές από την συμμετοχή τους στην εκδίκαση εφέσεων για τις αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η ανοικτή για το κοινό από σήμερα έκθεση “Πικάσσο” στο Κυπριακό Μουσείο και η αύξηση 11% σε ένα χρόνο στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός Κυπριακός Τύπος.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Και ξαφνικά τα αίματα άναψαν” γράφει ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού έστειλε αιφνιδιαστικά χθες τους ερευνητές της στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για έρευνα προκειμένου να διαφανεί εάν υπήρξαν αποφάσεις ή ενέργειες ή πιέσεις που περιορίζουν τον ανταγωνισμό σε σχέση με την συμμετοχή ή μη των γιατρών στο ΓεΣΥ. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ κατάφερε να ξεπεράσει την φουρτούνα των ευρωεκλογών χωρίς κλυδωνισμούς και προβλήματα και να βγει από αυτήν πιο δυνατός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει εντός Ιουνίου για το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα να εξαιρεθούν μέχρι και επτά δικαστές από την συμμετοχή τους στην εκδίκαση εφέσεων για τις αποκοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Έρευνα κατά του ΠΙΣ για εκφοβισμό γιατρών” γράφει ότι σείεται συθέμελα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος μετά το ντου χθες της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού στα γραφεία του. Λειτουργοί της ΕΠΑ έκαναν φύλλο και φτερό τους χώρους όπου στεγάζεται ο ΠΙΣ συλλέγοντας ηλεκτρονικά δεδομένα, επιστολές και άλλα έγγραφα με τα οποία ενδεχομένως να μπορεί να αποδειχθεί η στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Αλλού γράφει ότι αυξήθηκαν κατά 30% οι αιτήσεις εγκλωβισμένων αγροτών για συμμετοχή στο σχέδιο επιδότησης στα κατεχόμενα, χωρίς όμως να αυξηθούν ανάλογα οι αγρότες εγκλωβισμένοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανοικτή για το κοινό είναι από σήμερα η έκθεση “Πικάσσο” στο Κυπριακό Μουσείο.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Η ΕΠΑ τους έλειπε στο ΓεΣΥ” γράφει ότι τη στιγμή που ΟΑΥ και επαγγελματίες υγείας προσπαθούν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση που αναπόφευκτα επικρατεί κατά το πρώτο δεκαήμερο εφαρμογής του ΓεΣΥ, χθες η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας εναντίον του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου προκαλώντας αναστάτωση. Αλλού γράφει ότι αντιπροσωπευτικό μέρος της κεραμικής δημιουργίας του Πάμπλο Πικάσο βρίσκεται στο Κυπριακό Μουσείο, σε μιαν έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες και ανοίγει για το κοινό σήμερα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε καταγγελία κατά νοσηλευτών του νοσοκομείου Πάφου από θυγατέρα ασθενούς ότι έδεσαν τον πατέρα της στο κρεβάτι.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Ανικανότητα που πληρώνουν οι πολίτες” γράφει ότι σε απόγνωση οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του τόπου για την αύξηση 11% σε ένα χρόνο στους λογαριασμούς της ΑΗΚ. Η κυβέρνηση, επισημαίνει το ΑΚΕΛ, αποδείχθηκε ανίκανη να διευθετήσει το θέμα εισαγωγής φθηνού φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενώ η κυβέρνηση μελετά εδώ και τέσσερα χρόνια εάν και πότε θα κάνει μελέτη για την υποχώρηση εδάφους και σπιτιών στο Πισσούρι, τα κτίρια άρχισαν ήδη να καταρρέουν. Αλλού γράφει ότι συμψηφισμό καταθέσεων-δανείων πριν από την εφαρμογή του “Εστία” προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Ο Ιατρικός Σύλλογος κάτω από έρευνα” αναφέρεται στην έρευνα εναντίον του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρεται στην χθεσινή λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τους επισκόπους στην εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα, ημέρα γιορτής του Αποστόλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα θανατηφόρα δυστυχήματα σε αστικούς δρόμους είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερα από τα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/06/2019

Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να υπηρετεί τη δεοντολογία, δήλωσε το ΚΙΝΑΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: