Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File photo: Ελληνικές εφημερίδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η έγκριση του σχεδίου «Εστία» από το Υπουργικό Συμβούλιο, η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούμπιο που ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας των ΗΠΑ, η επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, οι τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, ο συνεχιζόμενος καύσωνας προβάλλονται στα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Πήρε μπρος το Σχέδιο Εστία» γράφει ότι εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο με βασικό στόχο την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αναφέρει ότι τερματίζεται η λειτουργία της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων και ξεκίνησε η λειτουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας για αντιμετώπιση των χρονοβόρων διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων για παραχώρηση πολιτικού ασύλου. Αλλού προβάλλει τον πνιγμό πατέρα και κόρης στο δρόμο για την ‘γη της επαγγελίας’.

Ο «Πολίτης» προβάλλει το κύριο θέμα του με τίτλο «Οι 10 προϋποθέσεις για τους δανειολήπτες» και αναφέρεται στις παγίδες και τα ψιλά γράμματα στο σχέδιο Εστία. Προβάλλει αλλού ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με τρεις εισηγήσεις για συνέχιση της διαδικασίας στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα, ο «Π» αναφέρει ότι στάσεις ντροπής που μόνο ταλαιπωρία προκαλούν σε όποιον αποφασίσει να διακινηθεί στη Λευκωσία με λεωφορείο αφού δεν έχουν στέγαστρο ή κάθισμα.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο θέμα και τίτλο «Νέα τουρκικά τετελεσμένα» γράφει ότι η Τουρκία αποδύεται σε μπαράζ προκλήσεων με επίκεντρο τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούμενο το ρόλο και λόγο σε όλους τους σχεδιασμούς και τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προβάλλει αλλού την νέα έκθεση GRECO η οποία αναφέρει ότι δεν έγιναν βήματα στη δικαστική εξουσία σε θέματα που αφορούν τους βουλευτές. Προβάλλει επίσης την βράβευση των μαθητικών εφημερίδων που διοργάνωσε η εφημερίδα με το Υπουργείο Παιδείας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Νέα στήριξη τραπεζών μέσω ΄Εστία’» γράφει ότι εκτός του σχεδίου μένουν δύο μεγάλες ομάδες ευάλωτων δανειοληπτών, ενώ για αυτούς οι οποίοι θα ενταχθούν, εάν στην πορεία αδυνατούν να πληρώσουν, θα αρχίσουν οι διαδικασίες εκποίησης. Γράφει επίσης ότι στα πρόθυρα κατάρρευσης είναι οι Πρώτες Βοήθειες. Αλλού αναφέρει ότι κονδύλια για την εργοδότηση συμβούλων και επιχορηγήσεις για την ταινία του Νίκολας Κέιτζ ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

H αγγλόγλωση «Cyprus Mail» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Το αμερικανικό νομοσχέδιο κτύπημα στην κυριαρχία» αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ‘ατυχής΄ τις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο των Μενέντεζ και Ρούμπιο για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Γράφει επίσης ότι ακόμη μια μέρα καύσωνα αναμένεται την Πέμπτη. Αλλού, προβάλλει δήλωση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ ότι δεν έχει πρόβλημα αν ένα από τα παιδιά του δηλώσει ομοφυλόφιλο.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Πρώτο σε τηλεθέαση την Τρίτη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA: Δεύτερος ο ΑΝΤ1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: