Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η έρευνα της ΕΠΑ εναντίον του ΠΙΣ, ο εντοπισμός της σορούς της μικρής Σιέρα, τα ενεργειακά και το σχέδιο Εστία είναι τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Γενική κατακραυγή!» γράφει για θύελλα αντιδράσεων κατά της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού για την έφοδο της στα γραφεία του ΠΙΣ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έκλεισε ο κύκλος της φρίκης με τον εντοπισμό της σορού της μικρής Σιέρα στη λίμνη Μεμί. Αλλού αναφέρει ότι αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής τα κόμματα θα τροποποιήσουν το σύνταγμα ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική αυτονομία της νομοθετικής εξουσίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Διχάζει και νομικούς η έρευνα ΕΠΑ στον ΠΙΣ» διερωτάται πόσο δεοντολογικές είναι οι αντιδράσεις πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας και πως ο ΠΙΣ προχωρεί στην αντεπίθεση με λήψη νομικών μέτρων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κύπρος είναι μονίμως απούσα από το ΕΔΑΔ και παρέλειψε να τοποθετηθεί επί των δύο πιο πρόσφατων υποθέσεων Ε/κ εναντίον της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι ο κατά συρροήν δολοφόνος παραπλανούσε για τη Σιέρα και χθες υπέδειξε το σημείο που είχε πετάξει τη σορό της.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σε ρυθμούς Άγκυρας ο Ακιντζί» γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Τουρκία για τα ενεργειακά, κτίζει διασύνδεση των κοιτασμάτων με τις συνομιλίες και επαναφέρει την πρόταση για κοινή επιτροπή συζήτησης του θέματος. Αλλού γράφει ότι ο Μεταξάς υπέδειξε νέο σημείο και εκεί βρέθηκε η σορός της μικρής Σιέρα, ενώ αύριο λήγει και το έβδομο διάταγμα κράτησής του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άναψαν πράσινο για τα έργα ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Εκτός ‘Εστία’ οι ευάλωτες ομάδες» γράφει ότι το ΑΚΕΛ προειδοποιεί ότι το σχέδιο δεν καλύπτει τις ομάδες πληθυσμού που έχουν χαμηλά έως καθόλου εισοδήματα και ζητεί ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική. Αλλού γράφει για ετσιθελική εφαρμογή τετραμήνων από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ δήλωσε ότι το Κυπριακό βρέθηκε κοντά σε λύση.

Η αγγλόφωνη “Cyprus mail” με τίτλο «Ανασύρθηκε το τελευταίο θύμα του Μεταξά» γράφει ότι η σορός της μικρής Σιέρα βρέθηκε αφού ο ύποπτος μεταφέρθηκε και πάλι στη λίμνη Μεμί και υπέδειξε νέο σημείο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως η έρευνα εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου ήταν αχρείαστη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας προέτρεψε τις τράπεζες να είναι έτοιμες για αβεβαιότητα.


ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/06/2019

Πάνω από εννέα στους δέκα Έλληνες ενημερώνονται μέσω του διαδικτύου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: