FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους εργαζόμενους στον “Πορθητή” και στελέχη εταιρειών, η συνέντευξη του Βοηθού ΥΦΕΞ των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ στο ΚΥΠΕ, οι εξελίξεις σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μετά τις Ευρωεκλογές και τα σενάρια για δεύτερο σχέδιο “Εστία” είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν οι εφημερίδες στις κυριακάτικες εκδόσεις τους.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τα κόμματα…κρύβονται» πως τα πολιτικά κόμματα αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση τί πρέπει να γίνει με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τις επιστροφές στους δημόσιους υπαλλήλους. Αλλού αναφέρεται στη συνέντευξη του Βοηθού ΥΦΕΞ των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ στο ΚΥΠΕ, ο οποίος είπε πως η χώρα του ξεκαθάρισε την Τουρκία ότι προκαλεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη φιλοξενία της προσωπικής συλλογής του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας Σεβέρης Foundation (CVAR).

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πρόβα τζενεράλε για Αρχιεπισκοπικές» αναφέρει πως η εκλογή νέου Μητροπολίτη Κιτόυ θα μετρήσει δυνάμεις μεταξύ δυο στρατοπέδων των Συνοδικών. Σε άλλο θέμα γράφει πως το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο “Fatih” τρυπά στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ έρχεται και το “Metro”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις διαφορετικές σχολές σκέψης εντός του ΔΗΣΥ.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Διευθύνσεις και ονόματα» για την έκδοση ενταλμάτων για όλους τους εργαζόμενους στον «Πορθητή» και για στελέχη εταιρειών. Υπολογίζεται ότι έχουν εκδοθεί γύρω στα 25 εντάλματα. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ ‘Αντρου Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε πως «προτεραιότητα είναι να φύγει ο Νίκος Αναστασιάδης». Επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Κύπριου αρχιτέκτονα της Ζάχα Χαντίντ, Χρίστου Πασσά, για την Πλατεία Ελευθερίας.

«Η Χαραυγή» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξωπραγματικά τα $19,5 δις από Αφροδίτη» πως ο διεθνής εμπειρογνώμονας δρ. Χ. ‘Ελληνας τονίζει ότι τα κέρδη των $19,5 δις σε βάθος 18ετίας από την ανάπτυξη του «Αφροδίτη» είναι εξωπραγματικά. Αλλού αναφέρεται στο πρώτο θεατρικό δρώμενο που ανεβάζει η δικοινοτική θεατρική ομάδα κωφών νέων “All in one”. Επίσης γράφει πως το Τμήμα Δασών λέει ότι η έκταση του Δάσους Αθαλάσσας είναι 965 εκτάρια, αλλά το Κτηματολόγιο έχει καταγραμμένα μόνο 4!

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ο ΔΗΣΥ προετοιμάζεται για έντονη συζήτηση» αναφέρεται στην σύγκληση αύριο του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για εξέταση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Αλλού αναφέρεται στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας που θα γίνουν στις 18 Ιουνίου. Επίσης αναφέρεται στην αποφυλάκιση του Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του, λόγω θεμάτων υγείας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προς αργή έξοδο ο Άντρος καθώς ψάχνεται ο Αβέρωφ» για τις μετεκλογικές αναταράξεις στα δύο μεγάλα κόμματα, που όπως αναφέρει, δεν έχουν ακόμα καταλάγιασε. Επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκου Τράγκολα, ο οποίος ανέφερε πως ταυτίστηκε με την υπόθεση «Ορέστης». Εξάλλου γράφει πως πολλά “deals” πέραν των 100 εκατ. ευρώ και άνω το καθένα έκλεισαν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σενάρια για δεύτερο σχέδιο ‘Εστια’» γράφει πως το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επιπρόσθετα στοιχεία από τις τράπεζες, με τους τραπεζικούς κύκλους να ερμηνεύουν την εν λόγω κίνηση ως αρχιτεκτονική ενός δεύτερου σχεδίου «Εστία». Αλλού σημειώνει πως κυκλοφόρησαν στην αγορά φράουλες με φυτοφάρμακα. Επίσης αναφέρεται σε οξεία σύγκρουση ΕΒΕ και φορέων της Πάφου με το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την προβλήτα στην Πάφο.

ΚΥΠΕ
09/06/2019 10:33

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο δημοσιογράφος Γκολούνοφ που κατηγορείται για ναρκωτικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: