Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η έναρξη εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) κατά το Σαββατοκύριακο και η σημερινή πρώτη εργάσιμη ημέρα κατά την οποία θα παρατηρηθεί κινητικότητα στο σύστημα, τα τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο με θύματα νεαρά άτομα, η αναμενόμενη κατάθεση πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο για να κηρυχθεί η αγορά φυσικού αερίου αναδυόμενη και προστατευόμενη και οι αυξήσεις στα ενοίκια είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο “Το κρίσιμο τεστ” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μετά το Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο όλα κύλησαν ομαλά, σήμερα θα είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα με το ΓεΣΥ σε εφαρμογή. Επί ποδός βρίσκονται το προσωπικό και οι τεχνικοί του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων προκύψουν. Αλλού αναφέρεται στα τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο με θύματα νεαρά άτομα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπό μελέτη βρίσκεται η θαλάσσια επανασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Ο “Πολίτης”, υπό τον τίτλο “Στα ύψη η αγωνία για κρίσιμο τεστ του ΓεΣΥ” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα αφού η κινητικότητα στο ΓεΣΥ αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με χθες και προχθές. Αλλού γράφει ότι θέμα ημερών θεωρείται η κατάθεση πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο για να κηρυχθεί η αγορά φυσικού αερίου αναδυόμενη και προστατευόμενη με μόνο προμηθευτή την ΔΕΦΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι “ακριβά μας ¨έκατσε¨ η φωτιά στην Μονάδα 3 της ΑΗΚ” και για “ξινό καύσιμο 50 εκ. ευρώ”.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Σήμερα το μεγάλο τεστ” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι στην τρίτη ημέρα της εφαρμογής του βρίσκεται το ΓεΣΥ, ωστόσο η σημερινή ημέρα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα και ως εκ τούτου αναμένεται πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα στο σύστημα σε σχέση με εκείνη που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο. Σε άλλο θέμα γράφει για “Σαββατοκύριακο θανάτου” με τα τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που συνέβηκαν. Αλλού γράφει για “νέα βουτιά στο αποχετευτικό Λευκωσίας” κι ότι “ελέγχουν αγωγούς πίεσης δέκα χιλιομέτρων λόγω των διαρροών”.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Αυξήσεις 70% στα ενοίκια” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι αυξήσεις μέχρι 70% στα ενοίκια στις μη προνομιούχες περιοχές και ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στις λεγόμενες προνομιούχες περιοχές δείχνει μελέτη του Υπουργείου Εργασίας. Αλλού γράφει ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα η υποβολή των αιτήσεων για το Σχέδιο Εστία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Επιτροπή Οικονομικών οδηγείται σήμερα η αναθεωρημένη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Αρχιεπισκοπής σε σχέση με την κρατική επιδότηση για τους κληρικούς της υπαίθρου.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/06/2019

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: