Η αρχηγός του Έκτου Στόλου στην Ελλάδα: Στο τραπέζι οι τουρκικές απειλές στην ΑΟΖ Κύπρου

Η επικεφαλής του Έκτου Στόλου, Lisa Franchetti, θα επσικεφθεί σήμερα την Ελλάδα. Φωτογραφία U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Ryan U. Kledzik




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η Διοικητής του 6ου Αμερικανικού Στόλου Ναύαρχος Lisa Franchetti και νωρίς το πρωί, ίσως σε μια ιδιαίτερη σημειολογική κίνηση θα βρεθεί σ’ ένα πρώτο τετ α τετ με τον Έλληνα Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

  • Σημειώνουμε ότι κατά την επίσκεψη του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να αυξηθεί η παρουσία του Έκτου Στόλου στην ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες από την Αμερικανική πλευρά κάνουν λόγο για εμφάνιση της Αμερικανίδας Ναυάρχου σε Ελληνικό έδαφος, η οποία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο για τις σχέσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωτουρκικών, όσο και στην τεταμένη σχέση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Άγκυρα.

Μπορεί να μην σταματούν οι συνεκπαιδεύσεις του 6ου Αμερικανικού Στόλου με την Τουρκία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι σχέσεις των δυο χωρών παραμένουν αγαστές όπως στο παρελθόν.

  • Η παρουσία της Αμερικανίδας Ναυάρχου όπως λένε οι ίδιες πηγές, γίνεται για να δείξει τη συμπαράσταση της στην Ελλάδα, την χώρα που οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής με τον οποίο η Ναύαρχος Franchetti, επιδιώκει να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία σε πολλά επίπεδα που αφορούν τον 6ο Στόλο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα και η Αμερική έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη στρατιωτική συνεργασία, τόσο στην θάλασσα, όσο και σε όλα τα επίπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση στις Ειδικές Επιχειρήσεις, ένα μεγάλο στοίχημα της χώρας μας το οποίο παρακολουθεί στενά η Αμερική.

Εκδίδει περίεργες Navtex η Άγκυρα, που δεν υλοποιεί: To Yavouz λύνει κάβους, άγνωστος ο προορισμός…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: