Η Αλεξάντρια Κορτέζ συγκρίνει με “στρατόπεδα συγκέντρωσης” τα κέντρα κράτησης μεταναστών

File Photo: Η δημοκρατική γερουσιάστρια της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ μιλάει κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στην Επιτροπή Ελέγχου του Σώματος κατά του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και του Γενικού Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, JIM LO SCALZO




Μία κουβέντα της ανερχόμενης γερουσιάστριας του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ, Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, ήταν αρκετή για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς η νεαρή πολιτικός και ακτιβίστρια συνέκρινε σήμερα, Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, τα κέντρα κράτησης των μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

  • «Οι ΗΠΑ διοικούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νότια σύνορα, για αυτό ακριβώς πρόκειται» δήλωσε η νεαρή πολιτικός χθες το βράδυ σε ένα live βίντεο στο Instagram. «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και πρέπει να αντιδράσουμε» πρόσθεσε η γερουσιάστρια με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, οι υποστηρικτές της οποίας την αποκαλούν απλά AOC.

«Μια προεδρία που δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι φασιστική» υπογράμμισε η Κορτέζ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

  • «Είναι λάθος @AOC. Χρησιμοποιείς επικίνδυνες και αποκρουστικές λέξεις που καταφέρονται κατά εκατομμυρίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

  • «Σε παρακαλώ @AOC, κάνε μας την χάρη και πέρασε λίγα λεπτά κάνοντας επανάληψη στην Ιστορία» υπογράμμισε η Λιζ Τσένεϊ, η κόρη του πρώην προέδρου Ντικ Τσένεϊ. «Έξι εκατομμύρια Εβραίοι εξολοθρεύτηκαν στο Ολοκαύτωμα. Κηλιδώνεις τη μνήμη τους και ντροπιάζεις τον εαυτό σου με αυτού του είδους τα σχόλια».

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ δεν άργησε να αντεπιτεθεί.

  • «Προς όλους τους γκρινιάρηδες Ρεπουμπλικάνους που δεν γνωρίζουν τη διαφορά: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα στρατόπεδα θανάτου δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θεωρούνται από τους ειδικούς ως χώροι «μαζικής κράτησης πολιτών χωρίς δίκη» και αυτό ακριβώς κάνει αυτή η κυβέρνηση» σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Την Τετάρτη ο διορισμός της Κραφτ στον ΟΗΕ, αλλά προβληματίζουν και οι… κοπάνες της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: