Γιάνης Βαρουφάκης: Θα συνεργαζόμουν με όλους εκτός από τη Χρυσή Αυγή

File Photo: Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Αυτοδυναμία της ΝΔ στις εθνικές εκλογές βλέπει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ενώ εκτίμησε ότι η ασυνέπεια ανάμεσα στα λόγια και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή στο αφήγημα, απογοήτευσαν τους πολίτες.

Χαρακτήρισε τεράστιο λάθος της κυβέρνησης τα φιλοδωρήματα – επιδόματα ενώ αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές είπε ότι αν το ΜέΡΑ25 μπει στη Βουλή, θα είναι εναντίον του παραλογισμού.

«Δεν μπορώ να σας πω (σ.σ. αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει χειρότερα στις εθνικές εκλογές). Αλλά ότι σίγουρα αυτό το 10% δεν είναι αναστρέψιμο είναι δεδομένο», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Απαντώντας σε ερώτημα αν ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα των εκλογών αποκάλυψε την πρόβλεψη που έκανε ο ίδιος και έπεσε έξω.

  • «Εγώ λέω εδώ και 2-3 χρόνια στους συνεργάτες μου. Έπεσα πάρα πολύ έξω σε ένα πράγμα. Θεωρούσα ότι ήταν σχεδόν σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα. Γιατί, πάντα σκεφτόμουν ότι αν κάνεις τις ευρωεκλογές θα υποστείς μία συντριπτική ήττα και μετά θα πας στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν με το στίγμα του ηττημένου. Αυτό φαίνεται μέσα στη φούσκα του Μαξίμου αυτά τα μηνύματα δεν έφτασαν, δεν πρυτάνευσε και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως φυσιολογικό», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Στόχος του ΜέΡα 25 είναι η είσοδος στη Βουλή είπε και σχολίασε: «Προφανώς και είναι εφικτό. Ήδη έχουμε όμορφα μηνύματα. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή. Τα ωραία πράγματα είναι τα πιο δύσκολα αλλά νομίζω ότι είναι εφικτά. Εμείς θα κάνουμε την περιοδεία μας. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε θετικά με προγραμματικό λόγο, για το τι πρέπει να γίνει, για τους φορολογικούς συντελεστές, για το ασφαλιστικό για όλα τα ζητήματα που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Δεν θα είμαστε αρνητικοί απέναντι σε κανέναν».

  • «Ναι, βλέπω αυτοδυναμία (ΝΔ) σε αυτές τις εκλογές» παραδέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Το ΜέΡΑ 25 είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί με προγραμματικό, ήρεμο, μετριοπαθή λόγο να έρθει σε αντιπαράθεση με μία παλινόστηση μιας ΝΔ που δεν νομίζω ότι εκφράζει καν –θα το δείτε σύντομα, τώρα μπορεί να είναι ενωμένοι και να έχουν συσπείρωση – αλλά αυτή η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ κάνει επιλογές που νομίζω ότι θα έρθουν σε σύγκρουση με πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων της ΝΔ. Θα λειτουργήσει θετικά υπέρ κάποιων κερδοσκόπων και καιροσκόπων αντίθετα με τη λαϊκή δεξιά».
  • Απαντώντας σε ερώτημα αν ο ίδιος (και το κόμμα του) θα συνεργαζόταν με κάποιον μέσα στη Βουλή απάντησε «με όλους». «Και με τη Νέα Δημοκρατία (και με τον ΣΥΡΙΖΑ). Με όλους. Όχι με τη Χρυσή Αυγή», εξήγησε.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο 2015 και την περίοδο του ήταν υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για ρήξη και ταυτόχρονα τον υπονόμευαν. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η πλήρης ρήξη εκείνη τη χρονιά δεν θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ.

HELLASJOURNAL

Οι ΑΝΕΛ αποφασίζουν για την κάθοδό τους ή μη στις εθνικές εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: