Για τα ΜΕΔ ενημέρωσαν εκπρόσωποι δανειοληπτών τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

File Photo: Tο Προεδρικό Μέγαρο. ΚΥΠΕ




Τις εισηγήσεις τους για τον τρόπο επίλυσης του μεγάλου προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων χωρίς να προχωρούν οι Τράπεζες κατευθείαν στις εκποιήσεις, παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών και στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, η ηγεσία του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παύλος Μελάς είπε πως ανέλυσαν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στους συνεργάτες του την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε σχέση με την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων από τις Τράπεζες. Όπως είπε, οι Τράπεζες αντί να αρχίζουν με το πρώτο βήμα που είναι η σωστή αναδιάρθρωση, δείχνοντας διάθεση για αναδιάρθρωση, προχωρούν στο τέλος του δρόμου, που είναι η εκποίηση.

  • Όπως είπε, κατά τη συζήτηση, ανέλυσαν τους τρόπους που ο Σύνδεσμος εισηγείται για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ενώ εξέφρασε την άποψη και τη θέση ότι οι εισηγήσεις τους θα γίνουν αποδεκτές, ούτως ώστε οι Τράπεζες είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο να αποφεύγουν τις εκποιήσεις και να αρχίζουν προσπάθειες για σωστές αναδιαρθρώσεις.

Ο κ. Μελάς ανέφερε πως η εφαρμογή του Σχεδίου Εστία μαζί με κάποιες άλλες λύσεις που έχουν εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές σχετικά με την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική και την Άλφα Bank, θα δώσουν νέα κίνητρα ούτως ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να επιλυθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των ΜΕΔ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/06/2019 10:52

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται σε Μιτσερό και Μεμί οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: