Για εκβιαστικό δίλημμα από τον Μητσοτάκη που μαρτυρά «αγωνία» ομιλεί ο Τζανακόπουλος

File Photo: Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Το εκβιαστικό δίλημμα για δεύτερες εκλογές τον Αύγουστο αποκαλύπτει την πολιτική αδυναμία του προέδρου της ΝΔ να βρει τις αναγκαίες συγκλίσεις», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας αργά το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

  • Εκβιαστικό δίλημμα

«Φαίνεται πως υπάρχει ανησυχία και αδυναμία, από την πλευρά της ΝΔ, και φαίνεται πως δεν είναι τόσο δεδομένη η “συντριπτική της υπεροχή”, για να φτάνει στο σημείο ο κ. Μητσοτάκης να θέτει τέτοιου τύπου εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία δεν έχουν τεθεί ποτέ στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ότι δηλαδή θα σύρει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, τον Δεκαπενταύγουστο», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Εκτιμώ ότι η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη, αναδεικνύει αγωνία, ανησυχία και πολιτική αδυναμία για την εξεύρεση των αναγκαίων συγκλίσεων έτσι ώστε να συνεχίσει η χώρα την πορεία σταθεροποίησής της».

  • Τα προγραμματικά διακυβεύματα

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι προέχει να συζητηθούν τα προγραμματικά διακυβεύματα των εκλογών, η αντιπαράθεση των δύο προγραμμάτων στην εκλογική μάχη γιατί υπάρχουν διαφορετικές ιεραρχήσεις, διαφορετικές κοινωνικές στοχεύσεις.

«Επομένως, το πολιτικό κλειδί για μια συζήτηση διαφωτιστική, είναι ακριβώς η αντιπαράθεση αυτών των διαφορετικών προγραμμάτων και όχι μια προσπάθεια προεξόφλησης του εκλογικού αποτελέσματος», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  • Ο εκλογικός νόμος

Σχολιάζοντας αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η ΝΔ στη Βουλή, θα είναι εκείνο που θα αλλάζει τον εκλογικό νόμο, από απλή σε ενισχυμένη αναλογική, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «η αντιπαράθεση μεταξύ απλής και ενισχυμένης αναλογικής, είναι ζήτημα πραγματικής δημοκρατίας και ποιότητας της δημοκρατίας, είναι ζήτημα της βούλησης του ελληνικού λαού».

«Η απλή αναλογική είναι τομή σημαντική που βελτιώνει την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Το παλαιό πολιτικό σύστημα θέλει να την πάρει πίσω», είπε ο κ. Τζανακόπουλος για να υπογραμμίσει ότι «μια ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ είναι παλινόρθωση και επαναφορά του καθεστώτος εκείνου που χρεοκόπησε τη χώρα. Σημαίνει την επαναφορά του καθεστώτος που βασίστηκε σε εξωθεσμικά κέντρα, σε παραθεσμικές μορφές εξουσίας και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».

  • Σχέδιο 4ετίας

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στόχος για την επόμενη τετραετία είναι να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές με υψηλότερους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που τίθενται εν αμφιβόλω σε ενδεχόμενο νίκης της ΝΔ, είναι επίσης η δικαιότερη φορολογία, με παρεμβάσεις για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, και είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, δηλαδή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία με καθολική πρόσβαση.

«Η ΝΔ ζητάει εντολή έτσι ώστε να αποδιαρθρώσει πλήρως και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και οτιδήποτε κατάφερε να χτίσει αυτή η κυβέρνηση ως προς το κοινωνικό κράτος. Εμείς με πίστη στην προγραμματική υπεροχή και την υπεροχή των ιδεών μας, λέμε στον ελληνικό λαό ότι αποφασίζει για τη ζωή και το μέλλον του», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

  • Η ασφάλεια

Στην κριτική της ΝΔ ότι «η κυβέρνηση έδειξε ανοχή, αντιδρούσε χαλαρά», σε φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, στα Εξάρχεια, κι απέναντι στον Ρουβίκωνα, ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τα στοιχεία της περιόδου 2015-2019 που δείχνουν ότι βελτιώθηκε η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας.

«Οποτεδήποτε υπήρξαν περιστατικά που παραβίαζαν τον ποινικό νόμο, η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία ανοχή», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κ.Β., ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Μονόδρομος το ισχυρό ΚΚΕ είπε η Παπαρήγα: Ο λαός να αμφισβητήσει αντιλαϊκές συμφωνίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: