Ευθύνες από το κράτος ζητά ο πρώην σύζυγος του πρώτου θύματος του serial killer: Καταθέτει αγωγή

File Photo: Ο Νίκος Μεταξάς. Πηγή φωτογραφίας: Φιλελεύθερος




Εντοπίστηκαν οι δύο από τις τρεις κοπέλες που αναζητούσε η Αστυνομία, με τις οποίες συνομιλούσε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τους φόνους πέντε γυναικών και δύο παιδιών, γράφει ο Φιλελεύθερος.

Οι ανακριτές είχαν ανακαλύψει πρόσφατα ότι ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος συνομιλούσε με πάνω από 30 γυναίκες, τρεις εκ των οποίων δεν είχαν εντοπιστεί, γι’ αυτό και κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να τις εντοπίσει ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έπεσαν θύματα του 35χρονου και να το κρύβει.

  • Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η μια γυναίκα εντοπίστηκε και βρίσκεται στο εξωτερικό, η δεύτερη είναι στην Κύπρο και μάλιστα απέστειλε φωτογραφία της από τον χώρο που βρίσκεται, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες εντοπισμού της τρίτης αλλοδαπής. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» αρμοδίως, είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί και έτσι να κλείσει το παράθυρο που ανοίχθηκε σε σχέση με άλλα υποψήφια θύματα του διαδικτυακού «Ορέστη».

Στο μεταξύ, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο 35χρονος να παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο για όγδοη φορά και να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του, ωστόσο σήμερα θα ξεκαθαρίσει αυτό αφού δεν αποκλείεται να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου. Η Νομική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση και δίνει οδηγίες στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας θα κρίνει αν με την υπάρχουσα μαρτυρία θα ανάψει το πράσινο φως όπως ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς καθήσει στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου.

  • Στο μεταξύ, αγωγή κατά του κράτους και του ίδιου του 35χρονου θα καταχωρήσει αύριο ο δικηγόρος Γιάννης Ιωάννου, που εκπροσωπεί τον πρώην σύζυγο της Λίβια Μπουνέα και πατέρα της Έλενας που ήταν τα πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι σοροί των δύο θυμάτων εντοπίστηκαν σε ταξιδιωτικές βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, σημείο που υπέδειξε ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, ως το μέρος που άφησε τα άψυχα σώματά τους.

Ο πατέρας της 8χρονης Έλενας – Ναταλίας και σύζυγος της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, με την αγωγή του θα ζητά αποζημιώσεις για αμέλεια εκ μέρους των αστυνομικών Αρχών που αδράνησαν στο να ερευνήσουν τις πληροφορίες για εξαφάνισή τους.

Μητέρα και κόρη, κηδεύονται μαζί αύριο από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού, η ώρα 17:00 το απόγευμα. Αντί εισφορών ζητήθηκε η βοήθεια για κατασκευή του σχετικού τάφου.

ΠΗΓΗ: PHILENEWS-Μιχάλης Χατζηβασίλης

Αλλάζει η Αστυνομία της Κύπρου τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις εξαφανίσεις, μετά τον serial killer

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: