Εξομάλυνση σχέσεων Ρωσίας-Βρετανίας ζήτησε η Μέι από Πούτιν: Με συγκεκριμένους όρους

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι (Α) και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Δ) κατά την συνάντησή τους στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Οσάκα, Ιαπωνία, Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019. EPA, MIKHAIL METZEL, RUSSIAN PRES. PRESS OFFICE, TASS HANDOUT




Να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες που υπονομεύουν τη διεθνή ασφάλεια ζήτησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κατά τη συνάντηση της με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οζάκα, και πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή μπορεί να βελτιώσεις τις σχέσεις των δύο χωρών.

“Η Μέι είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων μέχρι η Ρωσία να σταματήσει τις ανεύθυνες και αποσταθεροποιητικές της ενέργειες, που απειλούν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του», δήλωσε η εκπρόσωπος της.

  • Η Τερέζα Μέι επισήμανε στον Πούτιν ότι η Βρετανία διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις για την ανάμειξη της Ρωσίας στο περιστατικό της δηλητηρίασης του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του τον περασμένο χρόνο στο Σάλσμπερι και ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να αποδώσει ευθύνες στους υπόπτους που ενέχονται στη δηλητηρίαση.

«Η πρωθυπουργός είπε ότι η χρήση ενός θανατηφόρου νευροπαραλυτικού παράγοντα στους δρόμους του Σάλσμπερι εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο απαράδεκτης συμπεριφοράς και ήταν μια κατάπτυστη πράξη», δήλωσε η εκπρόσωπος της.

  • Παράλληλα η Τερέζα Μέι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να αφήσει ελευθέρους του 24 Ουκρανούς ναύτες που συνελήφθησαν στον πορθμό του Κερτς τον περασμένο Νοέμβριο, για να αποκλιμακωθεί η ένταση με την Ουκρανία, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

«Είπε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλούν βαθειά ανησυχία και πως για να επιτευχθεί οποιαδήποτε πρόοδος απαιτείται αποκλιμάκωση της διένεξης και η απελευθέρωση των 24 Ουκρανών στρατιωτικών, τα πλοία των οποίων καταλήφθηκαν βιαίως στην Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Μην αναμιχθείτε στις επόμενες εκλογές, είπε αστειευόμενος ο Τραμπ στον Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: