Έξω φρενών ο Σημίτης για την εκδίωξη του Βενιζέλου από τη Φώφη: Ποιος ο ρόλος του ΓΑΠ

File Photo: Οι πρώην πρόεδροι του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος (Κ) και Κώστας Σημίτης (2Δ) στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Kεραυνοβολημένος και θυμωμένος» είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης μετά την εκδίωξη του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού εξέφρασε την έκπληξη αλλά και τον θυμό του πρώην πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και από άλλα στελέχη, που είδαν ξαφνικά να ανακόπτεται η καλή πορεία του ΚΙΝΑΛ στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Μερικοί αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου στην εκδίωξη του Βενιζέλου, καθώς η κ. Γεννηματά εσχάτως τον αναβάθμισε σε “συγκυβερνήτη” του ΚΙΝΑΛ.

Σε συνομιλίες που είχε αμέσως μετά τις εξελίξεις με στελέχη του κόμματος, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση η Φώφη Γεννηματά να διώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το κόμμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε με πολλά στελέχη από το Κίνημα Αλλαγής, που του τηλεφωνούσαν για να μάθουν τι είχε συμβεί, ωστόσο και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε από τα όσα διαδραματίστηκαν δηλώνοντας χαρακτηριστικά «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος»

Εκτός Κινήματος Αλλαγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την απόφασή του να μην κατέλθει στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγή ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τοποθετείται ο Γιώργος Καμίνης. Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε στον κ. Βενιζέλο είτε να τοποθετηθεί στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, είτε να κατέβει σε όποια περιφέρεια επιθυμεί με σταυρό, προτάσεις που απέρριψε ο κ. Βενιζέλος.

«Στις επικείμενες εθνικές εκλογές με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης”, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε η κ. Γεννηματά με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο “όμως δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την εκλογική στρατηγική του ΚΙΝΑΛ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε με την κ. Γεννηματά του αναπτύχθηκε η στρατηγική του κόμματος ενόψει εκλογών και του προτάθηκε η τελευταία θέση στο Επικρατείας.

“Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας”, καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ: «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

— «Οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αποκρύψουν ότι αυτό θα σήμαινε και στρατηγική νίκη της δεξιάς και της Ν.Δ.».

Τα παραπάνω αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «στις 7 Ιουλίου, όμως, μπροστά στην εθνική κάλπη, τα διλήμματα θα είναι αμείλικτα και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επιθυμούν προοδευτική ή συντηρητική διακυβέρνηση», και προσθέτει ότι «σε αυτό το ερώτημα κανείς δεν θα αποφύγει τελικά να απαντήσει».

Γιατί η Γεννηματά έδιωξε τον Βενιζέλο: Κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου που μένει να κριθεί

Απάντηση του ΚΙΝΑΛ στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στηρίζει τον Γιώργο Καμίνη

Το Κίνημα Αλλαγής σε άτυπη ενημέρωση απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ στηρίζει τον Γιώργο Καμίνη. Στην ενημέρωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σ’ αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα:«Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα”».

Ακόμη τονίζεται πως «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του πολιτικού φορέα για να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

«Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σ΄ αυτό», υπογραμμίζεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Η Φώφη “έφαγε” και τον Γερουλάνο, μετά τον Βενιζέλο: Τον βάζει “τιμητικά” στο Επικρατείας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: