Έτσι ομολόγησε τα εγκλήματά του ο Νίκος Μεταξάς: Δηλώσεις ειδικών επιστημόνων [video]

File Photo: Διαμαρτυρία για τη δολοφονία των επτά γυναικών. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι άνθρωποι που ξέρουν όσο κανένας άλλος τον Νίκο Μεταξά με την ιδιότητά του ως ο πρώτος serial killer της Κύπρου μιλούν για αυτόν.

Μιλούν αποκλειστικά στο philenews και σκιαγραφούν το προφίλ του.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας και δύο από τους ανακριτές που πέρασαν ώρες ατελείωτες μαζί του ξεψαχνίζοντας την κάθε λέξη του μίλησαν αποκλειστικά στον Παναγιώτη Δημόπουλο για τον κατά συρροή δολοφόνο έτσι όπως οι ίδιοι γνώρισαν, εξηγώντας τη μεθοδολογία που ακολούθησαν σε όλες τις φάσεις της ανάκρισής τους μέχρι να τους αποκαλύψει και τα επτά αποτρόπαια εγκλήματά του και να αποσπάσουν την ομολογία του.

Δεν επρόκειτο μόνο για τη δυσκολία διερεύνησης μίας πρωτοφανούς υπόθεσης που είχαν να αντιμετωπίσουν αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Μεταξάς ως ανακρινόμενος: Ένας άριστος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, πολύ καλά εκπαιδευμένος, ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος άριστα μελετημένος σε κάθε ενέργειά του, με τάξη και μεθοδολογία, που στις ανακρίσεις «παρακολουθούσε» κάθε λέξη κι αντίδραση των ανακριτών του κι αναλόγως απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις τους.

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης μιλώντας στην «Πρωινή Συχνότητα» του ACTIVE συνεχάρη την κυπριακή αστυνομία για τον τρόπο που εξιχνίασε όλες τις στυγερές δολοφονίες και δικαιολογημένα ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Γιάννης Γιωρκάτζης off και on κάμερα δε σταμάτησε ν’ αναφέρεται στη σημαντική ομαδική δουλειά που έγινε.

Από τη δωδεκαμελή ομάδα των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας που συστήθηκε για την υπόθεση “Ορέστης” και δούλεψε με επαγγελματισμό και μεθοδικότητα για 70 ημέρες, την πολύτιμη υποστήριξη και καθοδήγηση που έτυχαν οι ανακριτές από την ηγεσία του σώματος, την άριστη δουλειά αστυνομικών από άλλα τμήματα όπως το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, αλλά και τις επίπονες κι επίμονες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και των ιδιωτών δυτών για την εξεύρεση των πτωμάτων.

Ποια ήταν η σημαντική καμπή της υπόθεσης που οδήγησε στην ομολογία του Νίκου Μεταξά, πού και πώς τους αποκάλυψε τις αποτρόπαιες δολοφονίες 5 γυναικών και 2 παιδιών και πώς αντέδρασαν οι ανακριτές όταν τον άκουσαν.

Γιατί έκανε τις δολοφονίες, και πόσο συνειδητοποιημένος ήταν όταν τις διέπραττε, έδειξε ή όχι μετανιωμένος για τις πράξεις του κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων και ποιο μυστικό του μοιράστηκε με τους ανακριτές και πήρε μαζί του στις φυλακές, στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: Philenews

 

Σε χειρουργείο θα υποβληθεί το Σάββατο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά από ατύχημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: