Επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα Έμπολα, σε ένα 5χρονο, η Ουγκάντα: 1390 νεκροί στο Κονγκό

File Photo: Νοσοκόμες στην Λιβερία μεταφέρουν την σωρό θύματος του ιού Έμπολα. EPA, AHMED JALLANZO




Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα εν μέσω του ξεσπάσματος του ιού που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαίωσε η Ουγκάντα. Αφορά ένα πεντάχρονο παιδί από το Κονγκό που λαμβάνει φροντίδα μετά την άφιξή του την Κυριακή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Αυτή είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ουγκάντα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό”, ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Το πεντάχρονο παιδί, που ταξίδευε με την οικογένειά του, είχε εισέλθει στην Ουγκάντα στις 9 Ιουνίου μέσω του συνοριακού περάσματος Μπουέρα. Η οικόγενειά του ζήτησε ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο Καγκάντο και το παιδί μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα φροντίδας, δήλωσε ο ΠΟΥ.

“Η επιβεβαίωση έγινε σήμερα από το ινστιτούτο αντιμετώπισης ιών της Ουγκάντας​(UVRI)”, τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Από τότε που ξεκίνησε η επιδημία τον Αύγουστο στο ανατολικό Κονγκό, το υπουργείο Υγείας του Κονγκό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι είχε καταγράψει 2.062 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 1.390 θανάτων.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: