«Επίθεση» Σπίρτζη σε Αττική Οδό για την αύξηση των διοδίων: «Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα»

File Photo: Στα 3 ευρώ τα διόδια για τα ΙΧ στην Αττική οδό από την 1η Ιουλίου και στα 3,30 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου. Φωτογραφία: Efsyn.gr
Οξύτατη επίθεση στην «Αττική Οδό Α.Ε.» για την αύξηση των διοδίων κατά 20 λεπτά από 1ης Ιανουαρίου 2020 και συνολικά 50 λεπτά από 1ης Απριλίου 2020, εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλοντας ότι «επιχειρούν να παρέμβουν στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα στην προεκλογική περίοδο, δημιουργώντας τετελεσμένα, με αυθαίρετες πρακτικές».

«Είναι απόδειξη», προσθέτει, «ότι δεν θέλουν κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν τους έκανε τα «χατίρια».

«Τους έχει ανοίξει η όρεξη, για επαναφορά των λογικών και των πρακτικών αρπαχτής». «Δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε η πρακτική, ούτε η λογική, ούτε τα τετελεσμένα… ούτε από εμάς, ούτε από τον ελληνικό λαό», διαμηνύει ο υπουργός Υποδομών, χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες για το πώς σκέπτεται να «απαντήσει» στην απόφαση της εταιρείας.

Αναλυτικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπίρτζης λέει, απαντώντας στη ερώτηση: «τι γίνεται με την Αττική οδό; Γιατί ανακοίνωσαν μέσα στις εκλογές αύξηση των διοδίων;»

«Η απαράδεκτη και μονομερής αύξηση των διοδίων της Αττικής οδού, μέσα στην προεκλογική περίοδο είναι η απόδειξη για την πολιτική που ακολουθήσαμε τέσσερα χρόνια, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, σταματώντας τα «χατίρια» σε συμφέροντα και ληστρικές συμβάσεις του παρελθόντος.

Είναι η απόδειξη ότι δεν θέλουν κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν τους έκανε τα «χατίρια».

Είναι η απόδειξη ότι τους έχει ανοίξει η όρεξη, για επαναφορά των λογικών και των πρακτικών αρπαχτής.

Είναι η απόδειξη ότι επιχειρούν να παρέμβουν στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα στην προεκλογική περίοδο, δημιουργώντας τετελεσμένα, με αυθαίρετες πρακτικές.

Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που έχουν αναπτύξει δεκαετίες, μιας και ανακοίνωσαν αυξήσεις όταν είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μείωσης της τιμής των διοδίων.

Είναι η απόδειξη των συμβάσεων που έκανε ο παλαιοκομματισμός, δεσμεύοντας τον ελληνικό λαό για δεκαετίες.

Είναι η απόδειξη της «ανάπτυξης» και της πορείας της χώρας, όταν καθορίζεται από τα συμφέροντα της αγοράς.

Δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε η πρακτική, ούτε η λογική, ούτε τα τετελεσμένα… ούτε από εμάς, ούτε από τον ελληνικό λαό.»

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal