Επιστήμονες από έξι χώρες του κόσμου συναντώνται στην Πάρο από 28-30 Ιουνίου

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πάρου
Η διαχρονική συνεισφορά των Ελλήνων σε όλους τους κλάδους αποτελεί την κύρια ιδέα του συμποσίου που διοργανώνεται στην Πάρο με τη συμμετοχή επιστημόνων από έξι χώρες του κόσμου από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου,που οργανώνεται από το Laurentian University του Οντάριο στον Καναδά.

Οι ομιλητές -καταξιωμένοι καθηγητές από πανεπιστήμια του Καναδά, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Νοτίου Αφρικής, της Βρετανίας και από την Ελλάδα- προέρχονται από όλους τους τομείς της έρευνας.

  • Σύμφωνα με τους οργανωτές, η επιλογή του τόπου διεξαγωγής τού Συμποσίου, που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ποσειδών», έγινε με το ακόλουθο σκεπτικό: «Για να μελετήσουμε τους Έλληνες, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να είμαστε στην Ελλάδα – τόπος ατελείωτων δυνατοτήτων, πλούσιος σε ιστορία και ευλογημένος με φυσική ομορφιά. Επιλέξαμε την Πάρο γιατί, όπως όλα τα κυκλαδίτικα νησιά, είναι ένας μαγευτικός προορισμός με εκπληκτική θέα στα βουνά που φιλιούνται από τον ήλιο, περιβάλλεται από γαλανά νερά και είναι εύκολα προσβάσιμος με αεροπλάνο ή πλοίο μέσω της Αθήνας. Οι άνθρωποι της Πάρου είναι πιο φιλόξενοι και αποφασισμένοι να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν κάθε ημέρα πιο αναζωογονητική από την τελευταία».

Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι «η συγκεκριμένη διοργάνωση εναρμονίζεται με την πολιτική του δήμου για την προσέλκυση συνεδρίων επιστημονικού και επαγγελματικού επιπέδου που ανταποκρίνονται στο στόχο της ποιοτικής αναβάθμισης του τουρισμού του νησιού. Εντάσσεται δε, στη στρατηγική που ακολουθείται, ακόμα και στις επαφές που γίνονται στις διεθνείς εκθέσεις, τόσο από την Τουριστική Επιτροπή όσο και από την εταιρία συμβούλων του δήμου, η οποία είχε και τις τελικές συνεννοήσεις με τους οργανωτές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις άγνωστες ομορφιές των Αντικυθήρων αποθεώνει η εφημερίδα La Repubblica [εικόνες]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal