Ο δημοσιογράφος του CNN, Άντερσον Κούπερ. Φωτογραφία EPA, PETER FOLEY

Επισκέπτρια από ένα “μακρινό αστέρι”: Ο Άντερσον Κούπερ θυμάται τη μητέρα του

Ο παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του, τη σχεδιάστρια, στυλίστρια και fashion icon Γκλόρια Βάντερμπιλτ, περιγράφοντας μια γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές απογοητεύσεις αλλά παρέμεινε πάντα βαθιά ερωτευμένη με την αγάπη.

«Πάντα ένιωθα ότι ήταν δουλειά μου να την προστατεύω. Ήταν ο δυνατότερος άνθρωπος που συνάντησα ποτέ μου αλλά δεν ήταν σκληρή» λέει ο Κούπερ σε ένα επτάλεπτο βίντεο-φόρο τιμής στο CNN.

«Πάντα τη θεωρούσα έναν επισκέπτη από έναν άλλο κόσμο, έναν ταξιδιώτη που είχε αποκλειστεί εδώ, που είχε έρθει από ένα μακρινό αστέρι το οποίο είχε διαλυθεί καιρό πριν».

Η Βάντερμπλιτ, η οποία απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, ήταν διάσημη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, αρχής γενομένης από τη δικαστική μάχη κατά την οποία η θεία της πήρε την επιμέλειά της από τη μητέρα της όταν η «Μικρή Γκλόρια» ήταν παιδί. Κατόπιν, πέρασε από τέσσερις γάμους, τρία διαζύγια, τον θάνατο του συζύγου της και την αυτοκτονία ενός γιου.

Η νεκρολογία του Κούπερ περιλαμβάνει κλιπάκια από τη νεαρή Γκλόρια και περιγράφει τα χρόνια που μεγάλωσε στη Γαλλία, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν κληρονόμος της αυτοκρατορίας σιδηροδρόμων Vanderbilt. Επίσης, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του HBO “Nothing Left Unsaid: Gloria Vanderbilt & Anderson Cooper”.

Η μητέρα μου «εμπιστευόταν τους άλλους αβίαστα, απόλυτα» αλλά πάντα πιεζόταν, αναφέρει ο Κούπερ, και πάντα πίστευε ότι η επόμενη πραγματική αγάπη βρίσκεται στη γωνία.

«Ήταν πάντα ερωτευμένη, ερωτευμένη με τους άνδρες ή με τους φίλους ή με τα βιβλία και την τέχνη, ερωτευμένη με τα παιδιά της και τα εγγόνια της και τα δισέγγονά της» τονίζει ο Κούπερ.

«Πίστευε στην αγάπη περισσότερο από κάθε τι».

Όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής του CNN, η μητέρα του έμαθε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι είχε μεταστατικό καρκίνο στο στομάχι. Η απάντησή της ήταν να επικαλεστεί ένα τραγούδι του 1952 από την Πέγκι Λι, με τους στίχους να λένε: «δείξε μου τον τρόπο να φύγω από αυτόν τον κόσμο διότι εδώ βρίσκονται όλα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Νέα Υόρκη, United States

Ο μοναδικός Πολιτιστικός σύλλογος φίλων Μορικόνε στον κόσμο, βρίσκεται στη Λάρισα