Επίσημη παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης SIGHT στη Δήλο, παρουσία του ΠτΔ

Επίσημη παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης SIGHT στη Δήλο το Σάββατο 8 Ιουνίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Photo via @NEONGREECE




Η επίσημη παρουσίαση της εικαστικής εγκατάστασης SIGHT του διεθνώς αναγνωρισμένου δημιουργού Antony Gormley στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 18:00 από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ με ανακοίνωσή του.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

  • Υπενθυμίζεται ότι στη Δήλο υλοποιείται η εικαστική εγκατάσταση του Άντονι Γκόρμλι, η οποία συνδιοργανώνεται από το ΥΠΠΟΑ-Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Συγκεκριμένα, 29 ανθρωπόμορφα γλυπτά από σίδηρο ενσωματώνονται διακριτικά στο κυκλαδικό τοπίο και στην αρχαία πόλη, λειτουργώντας ως δίαυλοι ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες.

  • «Οι επισκέπτες μπορούν να αναστοχαστούν την Δήλο και τις αξίες της με την διαμεσολάβηση της δημιουργικής ματιάς ενός σύγχρονου σημαντικού καλλιτέχνη, ο οποίος προσεγγίζοντας με σεβασμό και δέος τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, δημιουργεί νέα ερεθίσματα για μια πολυεπίπεδη πρόσληψη του παρελθόντος», υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΑ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η αναχώρηση του πλοίου από την Μύκονο για την Δήλο είναι στις 17:00 από το παλιό λιμάνι.

04/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας “Sinbad”: Το 2020 έτοιμα τα στούντιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: