Έπιασε λιμάνι το πρώτο πλοίο που συνδέει τον Πειραιά με το Σίγρι και τη δυτική Λέσβο

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Λέσβου συνδέεται το δυτικό νησί, με τον Πειραιά, μειώνοντας και το χρόνο σύνδεσης του νησιού . ΑΠΕ ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Στο Σίγρι έδεσε το βράδυ του Σαββάτου το πρώτο πλοίο που συνδέει πλέον το λιμάνι του Πειραιά με την δυτική πλευρά της Λέσβου.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Λέσβου συνδέεται το δυτικό νησί με τον Πειραιά, αλλά και μειώνεται ο χρόνος σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά μέσω Χίου, με τα υπάρχοντα συμβατικά πλοία, από 12 ώρες σε λιγότερο από εννιά! Ανάλογη σύνδεση υπήρχε πριν από δέκα χρόνια από το λιμάνι του Λαυρίου και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

  • Πρώτοι επιβάτες περίπου 100, ενώ αποβιβάστηκαν και 20 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά. Γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι υπάρχει και μεταφορικό έργο στη συγκεκριμένη γραμμή.

Το πλοίο υποδέχτηκαν στο Σίγρι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Χρήστο Λεοντή, αλλά και ο εκτελών χρέη δημάρχου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης. Παρόντες ακόμα σε αυτή τη γιορτινή στιγμή ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. Παρόντες, επίσης, στελέχη τοπικών φορέων και φίλοι της περιοχής από το υπόλοιπο νησί.

  • Ας σημειωθεί ότι το πλοίο έδεσε στο παλιό λιμάνι του Σιγρίου δίπλα στο υπό ολοκλήρωση νέο μεγάλο λιμάνι.
  • Ένα έργο, που το 2015 όχι μόνο δεν είχε ξεκινήσει αλλά και είχε απενταχθεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το οποίο θα χρηματοδοτείτο η κατασκευή του, ενώ το λιμάνι σε συνδυασμό με το εκτελούμενο μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου θα συναποτελέσουν πραγματικό μοχλό ανάπτυξης του δυτικού νησιού.

Η γραμμή Πειραιάς Σίγρι εκτελείται με το πλοίο «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways.

Ξεκινά από Πειραιά κάθε Σάββατο στις 13.00 για Μεστά με άφιξη στις 18.40 και αναχώρηση στις 19.10 με άφιξη στο Σίγρι στις 21.40.

Από Σίγρι ξεκινά κάθε Σάββατο στις 23.00 για Μεστά με άφιξη στις 01.30 και αναχώρηση στις 02.00 με άφιξη στον Πειραιά στις 07.40 της Κυριακής.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές η Ελλάδα, γράφει η βρετανική Telegraph

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal