Σύγκρουση μεταξύ δύο Eurofighter στην Γερμανία: Σώος ο ένας πιλότος, αναζητείται ο δεύτερος

File Photo: Δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβησαν πριν από λίγη ώρα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία, Γερμανία. @WDefence




Σύγκρουση στον αέρα για δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία συνετρίβησαν σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Οι πιλότοι, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, εγκατέλειψαν τα αεροσκάφη εγκαίρως.

  • Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, το ατύχημα προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από την σύγκρουση των δύο Eurofighter στον αέρα, κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πιλότος ενός τρίτου αεροσκάφους, που συμμετείχε στην άσκηση, φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο συνάδελφοί του εκτινάχθηκαν εγκαίρως.

Εξάλλου, μέχρι στιγμής, μόνο ο ένας εκ των δύο πιλότων βρέθηκε και είναι σώος και ασφαλής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ‘Άμυνας, ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση». Οι έρευνες για τον δεύτερο πιλότο συνεχίζονται, όπως και η επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών πυρκαγιάς στα σημεία όπου έπεσαν φλεγόμενα τμήματα των δύο μαχητικών.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το ατύχημα οφείλεται σε σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα, κατά την διάρκεια άσκησης.

Από τα φλεγόμενα συντρίμμια των αεροσκαφών ξέσπασαν πυρκαγιές στην δασική έκταση της περιοχής και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεσή της, αλλά και για την ανεύρεση των δύο πιλότων. Τμήματα από τα αεροσκάφη ενδέχεται να έχουν πέσει και σε κατοικημένες περιοχές, δεν έχει ωστόσο αναφερθεί τραυματισμός.

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 73 «Steinhoff» της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σταθμεύει στην περιοχή του Ροστό

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Της ανταποκρίτριας, Φαίης Καραβίτη

Με την Ευρώπη ή με τον Τραμπ; Το δίλημμα του Σαλβίνι για το μέλλον του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: